Dachstein 5fingers kilátó panoráma

Dachstein 5fingers kilátó

Az 5fingers kilátó egyike az Alpok látványosságainak, a platformja egy kinyújtott kézként nyúlik ki az alatta húzódó szakadékra. A Krippenstein-fennsíkon kialakított konstrukció szédületes panorámát kínál a Hallstatti-tóra, és Hallstattra. A kilátó jól ismert a hegymászók és természetjárók körében, a Dachstein Kripstein Via Ferrata túracélpontja.

A Stájer hegyekben lévő Dachstein-hegycsoport monumentális méretével óriásnak számít, a hegycsúcs közeli területén összesen 7 gleccser is található. A Krippenstein-fennsíkon lévő kilátóból fenséges panoráma nyílik az Unesco Világörökség részét képező Hallstatt településre és a tóra, valamint Belső Salzkammergutra.

A 5fingers kilátó érdekessége, hogy emberi kezet formázva, 8 méteres hosszúságban nyúlik ki a szinte függőleges falból. Az ujjak eltérően vannak kialakítva, egyenként 4 méter hosszúak, egyik ujj aljzata például üvegből készült. A kilátó éjfélig ki van világítva, így akár távolból is felismerhető. A kilátó igen népszerű hegymászók és természetjárók körében.

Megközelítése

A kilátó egy több szakaszból álló kötélvasút, a Dachstein Welterbe Seilbahn segítségével közelíthető meg, amelynek völgyállomása Obertraun Talstation Krippenstein. A második szakasz állomása a Bergstation Krippenstein. A kilátó a Krippenstein hegyi állomástól gyalogosan fél óra alatt érhető el, amely felnőttek és gyerekek számára sem megerőltető. A 5fingers mellett érdemes megtekinteni a közelében lévő új, Welterbe Spirale modern stílusú kilátót is.

Dachstein 5fingers kilátó

Felvonó üzemidő

Az első felvonó 8:40-kor indul, és 15 percenként közlekedik.

Utolsó leszállás ideje a Krippenstein megállótól:

Május 5. – július 3. :17:00

Július 7. – szeptember 13.:19:00

Szeptember 14. – november 2.:17:00

Jegyárak

A jegy tartalmazza az 1-3 szakaszra a fel és le út árát.

Oda-vissza útra:

Felnőtt jegy: 33,00 €

Diák jegy : 30,10 €

Nyugdíjas jegy: 30,70 €

Gyermek jegy: 18,20 €

Közvetlenül a Dachstein Krippenstein völgyállomásnál ingyenes parkoló áll rendelkezésre.

Elérhetőség

Winkl 34

4831 Obertraun am Hallstättersee

Austria Web: https://dachstein-salzkammergut.com/en/summer/above-ground/5fingers/

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.