Dachstein Jégpalota

Dachstein Jégpalota

A Dachstein- gleccseren lévő Jégpalota (Eispalast) a Dachstein régió egyik legnépszerűbb látványossága. Megközelíteni a Függőhídon keresztül lehet, amely Ausztria legmagasabban fekvő attrakciója. A gleccserben kivájt termek és a művészi gonddal faragott jégszobrok igazi különlegességnek számítanak.

A Dachstein régió a magyar határtól nagyjából 300 kilométer távolságra található, egyben ahozzánk a legközelebbi gleccsersíterep. Az Alpok legkeletebben lévő gleccsere Dachstein-gleccser. A környék különleges látnivalói egész évben nyitva állnak a látogatók számára. A Jégpalota 2007-ben került átadásra.

A 2700 méteres magasságba a Dachstein-gletscherbahn felvonó közlekedik. Mivel az új kabinok nagyrészt üvegből vannak, útközben is lehet a panorámában gyönyörködni. A gyors felvonó pár perc alatt ér fel a csúcsra, ahol az Alpok leglátványosabb kilátója az üveg aljzatú SkyWalk kilátó, továbbá az új attrakciók: a Függőhíd és a Semmibe vezető lépcső is található.

Dachstein Jégpalota

A Jégpalota gleccserbe vájt járataiban jégből faragott Trónterem, Kristálydóm, és a Kékszalon lenyűgöző látványa fogadja a látogatókat, ahol kínai jégszobrászok által aprólékosan kifaragott remekművei tekinthetők meg. A bejáratnál található egy jégből készült vendégkönyv, amelybe bárki megörökítheti a látogatását. A kiállított szobrok a 2006-os Jégvilág kiállítást követően kerültek méltó helyre a Jégpalotában. Egyes szobrok közel 700 kilogrammot nyomnak.

A Jégpalota látványát a különböző fényhatások, és a zenei aláfestés teszik igazán sejtelmessé. Évente más-más tematika alapján rendeznek  kiállítást, például az ókori Egyiptom világát, vagy a labdarúgó történelem legfontosabb jeleneteit elevenítették meg. A gyermekek számára pedig a Jégkorszak című rajzfilm figurái miatt emlékezetes kirándulás. Információs táblák pedig feltárják a gleccserek titokzatos világát.

A Jégpalota megközelítése

A Jégpalotát nagyjából 3 perc alatt lehet megközelíteni a 100 méter hosszú függőhídon keresztül.

Nyitvatartás

A Jégpalota nyitvatartása megegyezik a Függőhíddal, és a „Semmibe vezető lépcsővel”.

Nyitvatartás 2020

2020.05.29-06.28.;szerda-vasárnap között: 08:30-16:15

2020.07.01.-09.13. között naponta: 08:30-16:15

2020.09.14.-december eleje között naponta: 09:00-16:00 óra között látogatható.

Jegyárak

Felnőtt jegy: 10,00 €

Diák jegy : 8,00 €

Gyermek jegy: 5,50 €

A jegyár tartalmazza mindhárom attrakció látogatásának díját.

Elérhetőség

A-8972 Ramsau am Dachstein

 Web: www.derdachstein.at

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.