Ellipsum Miskolctapolcai wellnessközpont

Az ország legizgalmasabb élményfürdője, legnagyobb wellnessközpontja épül Miskolctapolcán

Az ország legnagyobb, nemzetközi tervezőcsapat által megálmodott wellnessközpontját építik meg Miskolctapolcán, mellyel a nemzetközi fürdővilág elitjébe kerül a Miskolctapolcai Barlangfürdőről már most is híres városrész. A futurisztikus fürdővilág épületeiben nyolc medence lesz és két külsőt is építenek. A komplexum épületenként más-más élményelemeket kínál, különböző korosztályoknak. 

Egyedi turisztikai attrakció jön létre a füdőkomplexummal, mely a legmodernebb nyugat-európai trendeket követi. A jelenleg elérhető legkorszerűbb fürdőtechnikával, a legmagasabb igényeket is kielégíti majd. A Miskolctapolcán felépülő álomfürdő egész évben várja majd a vendégeket és olyan élményt kínál nekik, ami Európában is egyedülálló.

A nemzetközi tervezőcsapat által megálmodott futurisztikus fürdővilág a strandfürdő fejlesztésének második üteme. A Modern Városok Programban a kormány 12,7 milliárd forintot ad a megépítésére.

Futurisztikus fürdővilág minden korosztálynak

A futurisztikus fürdővilág épületeiben nyolc medence lesz és két külsőt is építenek. A komplexum épületenként más-más élményelemeket kínál, különböző korosztályoknak. Külön épületet kapnak a tinik, a felnőttek, és a gyógyulni vágyók, de lesz babavilág is a legkisebbeknek.

Kanyargó csúszdapark, dögönyözők, vízi élményelemek, wellnessközpont, konditerem, vízi játszótér, teraszok, füves napozóterek épülnek. Az új fürdővilág teljes egységet alkot majd a 2015-ben átadott strandfürdővel. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, a fürdő szolgáltatásainak nagyrésze minden évszakban elérhető lesz.

A fürdőfejlesztéssel együtt felújítják a sétányokkal tarkított ősparkot is. Megújul a csónakázó-tó és kerékpárutak is épülnek.

Leteszik az alapkövet

A fürdőkomplexum alapkövét május 16-án, csütörtökön teszik le, és 2020-ra készülhet el a 100 főnek munkát adó fürdővilág. A kisvárosnyi területen felépülő álomfürdőben évi 280 ezer vendégre számítanak.

A fürdőfejlesztés a Modern Városok Program része. A kormány 12,7 milliárd forintot ad a megépítésére. A Miskolctapolcai fürdő– és élménykomplexum a Barlangfürdővel együtt egyedülálló turisztikai attrakciót kínál Európában. Miskolc nem titkolt célja, hogy ezzel a fejlesztéssel a város felkerüljön a 21. század fürdőturizmusának európai és világtérképére.

Forrás, látványfotók: minap.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.