Toldi Aquapark

Elkezdődhet a Toldi aqvapark építése

Az akvapark munkálatai eddig csak papíron haladtak, de most már kezdhetik építeni a nagyszabású élményfürdőt Arany szülővárosában.


Elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok a nagyszalontai élményfürdőnél. A közbeszerzési eljárás után aláírták szerdán Bukarestben a kivitelezési szerződést, így több mint 98 millió lejből épülhet az akvapark – adott ki tájékoztatást szerdán az RMDSZ.

„A szalontai termálvízben rejlő lehetőségek kihasználásával Török László polgármester ismét nagyot álmodott, hiszen az élményfürdő munkahelyeket teremt, gazdasági növekedést eredményez, az ott élők előtt újabb perspektívákat nyit” – fogalmazott a szerződés aláírása alkalmából Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke.

nagyszalonta_élményfürdő Toldi Aquapark
Fotó: RMDSZ

Amint arról korábban beszámoltunk, Nagyszalontán egy új, több mint tízezer négyzetméteres épületet, egy új sportkomplexumot húznak fel, amelynek díszítőelemeit Arany János Toldija ihlette. A 300 férőhelyes termálfürdőben spa-övezetet alakítanak ki pezsgőfürdővel, masszás szobákkal és egy sókamarával. Az élményfürdőben több fedett és szabadtéri medence lesz a gyermekek számára csúszdás fürdővel.

A fürdő főépületét úgy tervezték, hogy a külső részén stilizált nádast alakítanak ki, utalva Toldi és a farkasok küzdelmének helyszínére, illetve a Nagyszalonta környékén fekvő egykori mocsaras nádasra. Az épületben ugyanakkor étterem és öltözők lesznek, az épület mellett pedig elegendő parkolóhely. A termál élményfürdőt várhatóan 27 hónap múlva adják át.

Forrás: kronikaonline.ro

Címlapkép: Facebook/Cseke Attila

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.