borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont

12 év után végre üzembe helyezik az új borszéki gyógyfürdő és wellnessközpontot

Megtörtént a műszaki átadása a tizenkét éve épülő létesítménynek, mely egy kezelőközpontot és egy wellnessközpontot foglal magában, amelynek területe 2900 négyzetméter, és nyáron napi 1000, télen 700 pedig fő befogadására alkalmas.


Tizenkét évvel a beruházás megkezdése után megtörtént a Hargita megyei Borszék új gyógyfürdőjének és wellnessközpontjának műszaki átadása. Ezzel kezdetét vette a létesítmény üzembe helyezésének folyamata.

Sikerült pontot tenni a borszéki új gyógyfürdő és wellnessközpont műszaki átadásának végére. Borszék polgármesteri hivatalának közleménye szerint ez a beüzemelési folyamatnak még csak az első lépése, a különböző szakhatósági engedélyek beszerzése még hátravan.

borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont spa
Fotó: Borszék Polgármesteri Hivatala

A 8 millió eurós beruházásból elkészült borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont építése 2011-ben kezdődött. Közel másfél évvel a munkálatok megkezdése után minden állami költségvetésből származó finanszírozás megszűnt, végül 2016-ban 13 millió lejes banki hitelt vett fel az önkormányzat, ehhez társultak a turisztikai minisztériumtól, Hargita megye tanácsától és a helyi költségvetésből származó források. A létesítmény egy kezelőközpontot és egy wellnessközpontot foglal magában, amelynek területe 2900 négyzetméter, és nyáron napi 1000, télen 700 pedig fő befogadására alkalmas.

Forrás: kronikaonline.ro

Fotó: Borszék Polgármesteri Hivatala

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.