nagyszalonta_élményfürdő Toldi Aquapark

Megépül Nagyszalontán a Toldi Aquapark

A tervek szerint egy új, több mint tízezer négyzetméteres épületet húznak fel, egy új sportkomplexumot, amelynek díszítőelemeit Arany János Toldija ihlette. Hozzátette, hogy Nagyszalontának értékes kincse a termálvíz, amit kiaknáz a beruházás.

Új élményfürdő épül Nagyszalontán, a román fejlesztési minisztérium 118,05 millió lej (mintegy 24 millió euró) finanszírozást biztosít a beruházásra – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter azt követően, hogy a kormány döntött a Toldi Aquapark beruházás jóváhagyásáról.

A Nagyszalontára tervezett, több mint tízezer négyzetméteres Toldi Aquaparkban termálvizes fedett és szabadtéri medencéket, csúszdákat, masszázsszobákat, sókamrát, és egy éttermet is terveznek.
Az épületegyüttes díszítő elemeit Arany János Toldi-trilógiája ihlette. A főépület külső részén stilizált nádast alakítanak ki, utalva Toldi farkasokkal vívott küzdelmének a helyszínére, és Nagyszalonta egykori mocsaras környezetére.

A sportkomplexumban a család minden tagja megtalálja a helyét, a kicsik számára csúszdás fürdőzési helyet építenek, a felnőttek termálfürdőben, sókamarában kapcsolódhatnak ki és ápolhatják egészségüket. A 300 férőhelyes termálfürdőben SPA övezetet alakítanak ki pezsgőfürdővel, masszázs szobákat és egy sókamarát.

Az élményfürdőben több fedett és fedetlen medence lesz a gyermekek számára csúszdás fürdővel. A fürdő főépületét úgy tervezték, hogy a külső részén stilizált nádast alakítanak ki, utalva Toldi és a farkasok küzdelmének helyszínére, illetve a Nagyszalonta környékén fekvő egykori mocsaras nádasra. Az épületben ugyanakkor étterem és öltözők lesznek, az épület mellett pedig elegendő parkolóhely. A csütörtöki döntés értelmében elindulhat a közbeszerzési folyamat az építő leszerződtetése érdekében – olvasható az RMDSZ közleményében.

Forrás: kronikaonline.ro / MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.