Orfűi Aquapark csúszdák

Újjávarázsolnák az orfűi akvaparkot

A napokban mutatták be annak a fejlesztési elgondolásnak a koncepcióját, ami 17 milliárdos beruházás keretében varázsolná újjá az orfűi akvaparkot úgy, hogy a létesítmény wellness-centrummal, szállodával, apartmanokkal is kiegészülne.

A pandémia és tulajdonosváltás miatt zárva tartó orfűi akvaparkkal kapcsolatban voltak találgatások a szándékokat illetően, de a fejlesztés mellett döntöttek a tulajdonosok, akik 17 milliárdos fejlesztést terveznek. A projekt Pécsnek és a térségnek is növelné a turisztikai vonzerejét, így a kormányzati támogatásra is számítanak.

Barna Béla, a projekt vezetője a részletekről szólva elmondta, az elképzelések szerint az akvaparkot úgy alakítanák ki, hogy sokkal hangsúlyosabbá tennék a Pécsi-tóval való kapcsolatot.

A tervek szerint apartmanházakat is építenének, valamint wellness-centrumot, a hotelt pedig félig a földbe süllyesztenék, növényekkel takart teraszok rejtenék el. A tó körüli sétány pedig látványelemekkel, parkokkal, ligetekkel gazdagodna.

orfűi aqvapark fejlesztés

Az elképzelések még nem teljesen kiforrottak, a különböző lehetőségeket is elemzik az előzetes megvalósíthatósági tanulmányban, de a koncepció az, hogy az akvaparkot, a szálláshelyet és a wellness funkciót is megvalósítják. Várhatóan azt is megvizsgálják, hogy lehetséges-e a termálvizet felhasználni, hiszen ez fenntarthatósági szempontból fontos lehet.

Forrás: bama.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.