Balatoni fürdőzés Balatonföldvár

A legtöbb fizetős balatoni fürdő idén nem emel árat

Fontosabb cél a járvány után a vendégforgalom ösztönzése, a balatoni strandokon is tervezik a két-három napos jegy bevezetését.

Ugyan rövidebb lesz az idei strandidő és limitálni kell a fizetős fürdők látogatóinak számát, emiatt a fenntartók a korábbiaknál kevesebb jegybevétellel számolhatnak, a legnépszerűbb balatoni fürdőket üzemeltető önkormányzatok nem vagy csak részben hárítják át a vendégekre a járványügyi előírások miatt megnövekedő költségeket – írja a magyarnemzet.hu.

Az elmúlt évek „hétvégi turizmusának” tapasztalatai egyébként más balatoni strandokon is gyakorlattá tették a napinál gazdaságosabb, két-három napos jegy bevezetését. Turisztikai szakemberek előrejelzése szerint a Balatonon idén jóval több alkalmi vendéggel kell számolni, mivel a tíznapos, kéthetes egybefüggő üdülést biztonsági okokból sokan több, rövidebb idejűre, hosszú hévégékre cserélik.

Eredetileg az inflációval arányos áremeléseket terveztek, amihez az elmúlt hat év strandlátogatási adatait vették alapul, ám mivel a járványügyi védekezésnek jelentős a többletköltsége, ötszázalékos emelést tartanak reálisnak – jelezte a Magyar Nemzetnek a balatonfüredi strandokat üzemeltető Probiro Zrt. vezérigazgatója. Somogyi László elmondta, folyamatosan elemzik a korlátozó intézkedések és a változó járványügyi előírások költségnövelő hatásait, és az azokból számítható főszezoni jegyárakról május végén döntenek.

Úgy látja, a strandok befogadóképességének várható limitje és a háttérben működő szálláshely-kapacitás részleges kiesése miatt a három balatonfüredi strandon negyvenszázalékos fürdővendégszám-csökkenéssel számolhatnak.

Nem lehet jó döntést hozni Csopakon, ahol a csopaki strand központi jelentőséggel bír – jelezte a hét elején videóüzenetében Ambrus Tibor, a település polgármestere. – Ha betartatjuk a látogatóként ajánlott 16-20 négyzetméter szabad területet, akkor a korábbi több ezer vendég helyett ezer-ezerkétszázat tudunk fogadni. Már vennék a bérletet, de kérdés, hogy mi lesz, ha az 1300 csopaki és 1800-2000 nyaralótulajdonos fürdőzővel 9 órára már megtelik a strand – fogalmazott a városvezető.

Forrás: magyarnemzet.hu / Fotó: Balatonföldvár – MTI / Varga György

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.