csongradi szabadstrand tisza

A kerékpáros turistákat is célozzák a Körös-toroki strand új szolgáltatásai

A most készülő újításokat már az idei strandszezonban is élvezhetik a strandolók a Körös-torokban, a beruházások a tervek szerint május végéig befejeződnek.

Újabb pályázati forrást fordít a strand fejlesztésére a város, a Széchenyi Terv program keretében 30 millió forintot költenek eddig hiányzó szolgáltatások biztosítására: többek között interaktív játékok, kerékpáros szervizoszlop és akadálymentes mosdók is várják majd nyáron a strandolókat.

 „Kiemelt jelentőségű fejlesztési terület a Körös-torok, azon belül is a strandfürdő. A fejlesztéseink közvetlen célja a hiányzó szolgáltatások biztosítása, mint az értékmegőrző, a homokföveny-világítás, az akadálymentes kültéri WC és zuhany, a kerékpárszervizpont létrehozása. Az elnyert forrás szintén fedezi a meglévő szolgáltatások felújítását, így a fejlesztések által vonzóbbá válhat a strand környezete. Emellett a pályázatunk tartalmazza egy komplex élményszerzést biztosító turisztikai termékcsomag létrehozását, az egységes arculat biztosítását és turisztikaimarketing-tevékenységet is”

– számolt be a delmagyar.hu-nak Dencs Nikolett, az önkormányzat munkatársa.

A harmincmilliós forrás ered­­ményeként olyan fejlesztések is készülnek, amelyek kifejezetten a kerékpárral érkező turistákat célozzák meg, ilyen például a kültéri értékmegőrző vagy a kerékpáros szervizoszlop. Ezek mellett a strand sportos kínálata is bővül a készülő SUP-kölcsönzővel, illetve a tájékozódást segítő interaktív táblákat is kihelyeznek kül­térre és beltérre, valamint in­­teraktív játékeszközöket is beszereznek.

Fotó: Csongrád TV

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.