II. Dunakanyari hajós felvonulás

Hajós felvonulással nyitották meg a turisztikai szezont a Dunakanyarban

A turisztikai szezon nyitányaként mintegy száz hajó vett részt a II. Dunakanyari hajós felvonuláson vasárnap Szob és Verőce között.

A II. Dunakanyari hajós felvonulásra 98 hajó regisztrált, és a Mahart Budapest nevű felvezető hajója mellett csatlakozott a rendezvényhez a Dunaújváros aknamentesítő hajó is, a vízügy Luppa kitűzőhajója, a katasztrófavédelem Foka hajója és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat hajója is. Az első felvonulást azért indították el tavaly, hogy ezzel a látványos akcióval hívják fel a figyelmet erre az országrészre.

40 esztendő után két évvel ezelőtt lett újra kikötője Szobnak, de 25 évig Verőcének se volt olyan kikötője, amely fogadni tudta volna a Budapest hajót, a két település között pedig Zebegényben is épült új kikötő. Tehát három új kikötővel gazdagodott a Dunakanyar, ezért új lehetőségei vannak a hajózásnak. Nemcsak a motoros hajókat érinti a változás, hiszen például új csónakház várja az evezni vágyókat Szobon és Vácon, emellett három új dunakanyari strand is létesült a Szob és Verőce közötti szakaszon.

A kormány több módon igyekszik erősíteni a turisztikai szektort, így például ebben az évben is működik a Kajla-program a gyerekeknek és idén is lesz Dunakanyar-napijegy, amellyel tavaly több mint hétezren éltek.

MTI

A turisztikai szezon nyitányaként, mintegy száz hajó részvételével rendezett II. Dunakanyari hajós felvonulás Szob és Verőce között 2022. május 22-én Fotó: Kovács Attila / MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.