Körös-toroki Partfürdő csongrádi tisza strand

Újra lehet fürödni a „Tisza tengerpartján”

Sehol sincs a Tiszának és az országnak olyan szép folyóparti strandja, mint Csongrádon, a Körös torkolatával szemben. A Körös-toroki Partfürdő 700 méter hosszan és 30 méter szélesen húzódó homokos partszakasza a szalma napernyőkkel a tengerpartok mediterrán hangulatát idézi. És az már csak hab a tortán, hogy a népszerű szabadstrand, a Körös-torok környéke most félmilliárd forintból újult meg.


A Körös-torok Facebook oldalán a múlt hét végén jelent meg az örömteli hír: „újra lehet fürdőzni a Körös-torokban. A tengerpart illúzióját keltő homokföveny egyelőre még a Tisza vize alatt rejtőzik, de idén nyáron minden bizonnyal előbukkanhat. A Körös-toroki szabadstrand üzemel, a víz hőmérséklete 23 Celsius-fok körüli” – olvasható a bejegyzésben.

csongrádi szabadstrand tisza
Forrás: Csongrád TV

Az elmúlt két évben pályázati forrásokat és saját erőt felhasználva félmilliárd forintnyi összeget fordítottak a belföldiek és külföldiek kikapcsolódását, aktív pihenését elősegítő beruházásokra. Ez javarészt a Körös-toroki üdülőterület infrastrukturális fejlesztésére, szolgáltatási körének bővítésére szolgált, ezen belül szálláshelyek – kemping, panzió – felújítására is sor került.

Az átadás előtt álló, gyerekbarát látogatóközpont mosdóval, pelenkázóval, kávézóval is felszerelt pihenőhelyként szolgál majd a strandolóknak, no meg a több mint 300 – az itteni gyakori árvíz miatt lábakon álló – üdülő tulajdonosa részére.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu, impressmagazin.hu, turizmus.com

Címlapfotó: Szivák Róbert

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.