Körös-toroki Partfürdő csongrádi tisza strand

Különleges természetes fürdőhelyek, amelyek tengerparti élményt nyújtanak

Hazánk gazdag természetes vizekben és fürdőhelyekben, azonban ritkaságnak számítanak a homokos, tengerparti élményt nyújtó strandok. A népszerű Balaton mellett érdemes megismerni olyan kevésbé felkapott helyeket, mint a Tisza-parti strandot Tiszakécskén, a Körös-torok ikonikus strandját Csongrádon, vagy a Dunakanyar lenyűgöző strandjait.

Csongrád – Körös-toroki Partfürdő

A Csongrádtól északkeletre található Körös-toroki Partfürdőt a Tisza és a Hármas-Körös folyók összefolyásánál nem hiába nevezik a Dél-Alföld gyöngyszemének. A festői környék bámulatos adottságokkal rendelkezik. A Tisza jobb partján több száz méter hosszan rakott le a folyó tengerpartra emlékeztető homokpadot. A kedvező vízállás miatt a kisgyerekes családok és a homokos tengerpart élményre szomjazók kedvelt üdülőhelye. A hátteréül szolgáló ártéri erdők hazánk egyik legszebb vízparti tája közé emelik. Az ingyenes strand a tájba illő mosdókonténerekkel is kibővült, büfék is találhatók, de közvetlen a parton lévő kempingben különböző méretű lábon álló komfortos faházakban lehet a vadregényes környezetben éjszakázni.

Tiszakécske – Tisza-parti Szabadstrand

A Tisza-parti Szabadstrand a tengerpartra emlékeztető homokja miatt kedvelt pihenőhely, ugyanakkor a strand alsó szakasza a vízitúrázók kikötőhelye is egyben. A június közepén zajló tiszavirágzás mellett idilli látványt nyújt a fákra, bokrokra kúszó vadszőlő és egyéb növények, amelyek fátyoltársulást alkotnak. A szabadstrand kifejezetten alkalmas vízisportolásra, a parton különböző szolgáltató egységek és büfék találhatók.

Kisoroszi – Szigetcsúcs/Szigetspicc

A Dunakanyar egyik legszebb része a Kisoroszinál lévő Szigetcsúcs, ahol rengetegen hűsölnek a nyári napokon. A természetvédelmi terület csak gyalogosan közelíthető meg, de a panoráma megéri a fáradtságot, hiszen egyik oldalról a Börzsöny lankáiban, a másik oldalról pedig a visegrádi Fellegvárban lehet gyönyörködni. A part mentén lévő Rácz-Kert Büfé pedig ideális szomjoltásra és éhségűzésre.

Dunabogdány – Szabadstrand

A dunabogdányi szabadstrand méltán népszerű a csobbanni vágyók körében, a helyiek mellett egyre több kiránduló keresi fel a páratlan adottságai miatt. Mivel ezen az ágon sem uszályok sem nagyobb hajók nem közlekednek, így biztonságos az úszni tudók számára. A homokos egyben lassan mélyülő partszakasza kiváló a kisgyermekek számára lubickolásra, pancsolásra. A szabadstrand közelében lévő büfében fogyasztásra és mosdó használatra is van lehetőség.

Szentendre – Postás strand

A közelmúltban fejeződött be a szentendrei Postás strand megújítása, amely Szentendre első hivatalos szabadstrandja. A Postáson kulturált körülmények mellett lehet pihenni, nemcsak homokos plázs, napernyők, napozóágyak, játszóeszközök, fitneszpark található, de új öltözők és mosdók is kialakításra kerültek.

Göd – Homokpad

A Dunakanyar kapujaként is emlegetett Göd jelentős vízitúra megállóhely. A kavicsos parttal rendelkező alsógödi szabadstrandon a bólyákkal elkerített részen van lehetőség úszásra. A strandtól pár perces sétára húzódik a homokpad, a Gödi-sziget, amely különleges természeti adottságokkal rendelkezik, része a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak. A homokos plázs rész a sziget déli csúcsán található meg. A homokpadnál, vagy ahogy a helyiek nevezik a Homok-szigetnél szabadstrand nincs kijelölve, azonban megengedett a fürdés a több mint egy kilométer hosszú szakaszon.

Fotó: Körös-toroki Partfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.