drsp jakuzzi

Wellness relax: a jakuzzi, az infraszauna és a finn szauna előnyei

A wellness eljárások már régóta az egészségért és a szépségért folytatott küzdelem nagyszerű módjai. A jakuzzi, az infraszauna és a finn szauna ráadásul évek óta nagyon népszerűek.

Ebből a cikkből azt ismerhetjük meg, hogy melyik elnevezés pontosan mit takart, így kiválaszthatjuk a nekünk legjobbat.

A jakuzzi előnyei

Az első jakuzzit a múlt század elején találták fel, amikor közvetlenül a tartályba helyeztek egy szivattyút, amely kellemesen bugyogó víz hatását keltette. Feltalálói, a Jacuzzi testvérek után vált híressé a termék. Az orvosok érdeklődését is felkeltette ez a találmány, és már a 20. század közepén a szakemberek rájöttek, hogy a pezsgőfürdő kiváló gyógyhatást biztosít.

A pezsgőfürdő olyan rendszer, amelynek fúvókái a tartálytestbe vannak beépítve. A készülék sugár- vagy buborékáramlást hozhat létre. Az előbbi intenzívebb, az utóbbi lágyabb és pihentetőbb.

Az ilyen masszázs minden izmot jól átdolgoz, energiát és lendületet ad, míg a buborékmasszázs éppen ellenkezőleg, ellazít és oldja az izomfeszültséget, ami különösen hasznos az ülő életmódot folytatók számára.

Vásárlás előtt fontos ellenőrizni, hogy a pezsgőfürdő átment-e a gyártás előtti tesztelésen, írja a drspa.hu jakuzzi portál.

A hidromasszázs további pozitív tulajdonságai

Az eljárásnak a relaxáló hatáson kívül egyéb pozitív hatásai is vannak: lazítás, izomfeszültség oldása, minőségi masszázs – mindez segít megbirkózni a stresszel. Napjainkban a gyors élettempó, a munkahelyi problémák és a társadalom hatása állandó feszültségben tartja az embereket. A pezsgőfürdőben végzett rendszeres kezeléseknek köszönhetően sokkal jobban érezhetjük magunkat a nap végén.

Ennek az eljárásnak az előnyeit számos nő különösen nagyra értékeli, mivel segít feszesebbé tenni a bőrt és megszabadulni a narancsbőrtől. A vízsugár kiválóan melegíti és masszírozza a testet, ami hozzájárul a zsírlebontáshoz, illetve a bőr állapota is javul – szebbé és tónusosabbá válik. Mindez beindítja az anyagcsere folyamatokat és a méreganyagok, salakanyagok távoznak a szervezetből, a tápanyagok jobban felszívódnak. Épp ezért a pezsgőfürdő különösen hasznos a bőr és a test egésze számára, főleg a különösen stresszes időszakokban – ősszel és télen.

Az infraszauna előnyei

Az infravörös szauna nagyszerű megoldás azok számára, akik szeretik a gőzfürdőket és szeretnék javítani az egészségüket, de valamilyen oknál fogva nincs lehetőségük rendszeresen ellátogatni a hagyományos gőzfürdőbe.

Az infraszauna, amelynek előnyeit és ártalmait a szakértők már nagyon sokat tanulmányozták – egy kis kabin, amelybe több infravörös sugárzó van felszerelve. Leggyakrabban természetes fából készül a kabin, amely melegítéskor illékony anyagokat bocsát ki.

Egy ilyen kabin beszerelhető szépségszalonba, lakásba vagy akár irodába is – nagyon kevés helyet foglal el, és csatlakozik a normál áramhálózathoz.

Milyen előnyökkel jár az infravörös hullámok egészségünk szempontjából?

Az IR szauna fő előnye, hogy sokkal könnyebben tolerálható, mint a finn szauna, mivel nem melegszik fel benne annyira a levegő. A jelenség oka, hogy az infravörös sugarak nem a levegőt, hanem közvetlenül az emberi testet melegítik fel, miközben a kabin levegője maximum 50-60 fokra melegszik fel.

Így egy körülbelül húsz percig tartó akció elég ahhoz, hogy a szauna előnye teljesen megmutatkozzon.

Mi a haszna az infraszaunának amellett, hogy könnyebben használható, mint egy hagyományos szauna?

Az infraszauna bőrre gyakorolt ​​előnyei szintén tagadhatatlanok. Az infravörös sugarak csökkentik az égési sérülések fájdalmát és felgyorsítják a bőr gyógyulási folyamatát, illetve elpusztítják a pattanásokat és a csalánkiütéseket. Emellett jelentősen megkönnyítik az ekcéma és a pikkelysömör lefolyását, általában javítják a bőr állapotát, ami megszünteti a szagokat és az apróbb hibákat.

Az infraszauna használatának részterületei változatosak:

  • aktívan alkalmazzák a szív- és érrendszeri betegségeknél (pl. szívroham és szélütés után);
  • idegrendszeri rendellenességekkel és húgyúti problémákkal;
  • ízületi gyulladással és összenövésekkel;
  • mindenféle sérülésekkel és ficamokkal, ödémával;
  • fül- és torokbetegségekben;
  • álmatlansággal;
  • a menopauza enyhítésére.

A finn szauna előnyei

A finn szauna egy száraz típusú gőzfürdő, amelyben a forró levegő és a hideg víz hatékony váltakozása történik, ami fokozott izzadáshoz vezet.

A szaunában a levegő felmelegedésének szabályozása a beépített termosztáttal történik, amely 70 és 100 fok közötti lehet. A páratartalom a 20%-os tartományban marad, ami biztosítja a száraz gőz létrehozását. Az ilyen körülmények hozzájárulnak a fokozott izzadáshoz és megakadályozzák a páralecsapódást. A relaxációt különböző típusú szeánszokkal szokás feldobni.

A szaunázás után az emberi testet hideg vízzel hűtik le egy úszómedencében vagy valamilyen természetes vízben. A cél az edzettség elérése, így a szervezet jobban ellenáll a betegségeknek.

A szaunázás mindenképpen hasznos: tökéletesen megtisztítja a bőrt, eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, fokozza az anyagcserét, enyhíti a fáradtságot és új energiával tölti fel a szervezetet. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy a szaunázást mindig felelősséggel kell végezni, így nyújt valódi kikapcsolódást és szórakozást.

Kép: drspa.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.