Fedezze fel a kereskedelmi láncok kínálatát és spóroljon az élelmiszervásárláson

Az élelmiszervásárlás olyan kötelezettség, amelyet minden háztartásnak akár havonta többször is el kell végeznie. Ennek eredményeként a havi élelmiszer-vásárlás a családi költségvetés egyik legnagyobb tétele. Éppen ezért érdemes vásárlás során érdemes olyan tippeket és tanácsokat alkalmazni, melyek segítenek a spórolásban.

Termékek kiválasztása a szórólapokról

A szupermarketek versenyeznek egymással, hogy a legvonzóbb árukat kínálják a vásárlóknak. Abban a pillanatban, amikor a vásárló leértékelt árukat, különösen tartós cikkeket fedez fel, kísértést érez, hogy néhány darabot vásároljon belőlük. Ideális annyit vásárolni, amennyi otthon felhasználható. Például az akciós kacsa vagy egyéb hús nagyon gyakran megtalálható a szórólapokon, így nincs szükség felesleges készletek kialakítására, amelyeket a szavatossági idő lejárta után nagyon gyakran fel sem használnak. Ezért inkább érdemes figyelni az egyes kereskedelmi láncok szórólapjait, mint például a Metro akciós újságjait, Penny újságjait vagy akár az Interspar termékek akciós kínálatát.

vásárlásAz akciós cikkek mellett javasolt szezonális élelmiszereket vásárolni, főleg gyümölcsöt és zöldséget. A Magyarországon termesztett termékek általában olcsóbbak, főleg, ha szezonálisak. Nyáron epret, áfonyát, sárgarépát, uborkát, paprikát vagy paradicsomot érdemes venni, télen pedig almát. Ajánlott átlapozni az egyes áruházláncok akciós újságjait, mint a Penny akciós újságot, illetve Penny katalógust vagy akár az Interspar akciós kínálatát. Az üdítőital- vagy sörakciók is előnyösek. Ősszel főleg a húsakciók, de a tartós élelmiszerek vagy szeszes italok akciói is kedvezőek.

Tippek a gazdaságos vásárláshoz

Ne feledje, hogy egészségünk nagymértékben függ attól, hogy milyen táplálékkal látjuk el szervezetünket, ezért az élelmiszer-vásárlásnál első sorban is nagyon fontos, hogy megfelelő élelmiszerrel töltsük meg kosarunkat. Főleg friss szezonális élelmiszereket válasszon, kerülje a csomagolt és előfőzött ételeket, kerülje az édesített italokat, vásároljon teljes értékű élelmiszereket, zsírszegény sajtokat, joghurtokat, hüvelyeseket. Abban a pillanatban, amikor a vásárló követi a bevásárlólistát, automatikusan elkerüli a fejetlen vásárlást mindenből, ami csak a kezébe kerül. A listának köszönhetően nem csak a kiadásai felett lesz nagyobb kontrollja, de azt is megtudhatja, hogy milyen alapanyagok hiányoznak a háztartásából.

Spórolhat a szupermarket saját márkanév alatt értékesített termékek vásárlásánál is, melyek gyakran olcsóbbak, mint a márkás társaik. A minőség általában azonos, vagy még magasabb is lehet. A saját márkás termékek általában gyorsan felismerhetők az egyszerű csomagolásról és természetesen a cég logójáról. Ezen termékek között a drogériaszerektől a tartós élelmiszereken át, a hús- és tejtermékekig gyakorlatilag minden megtalálható.

Ha átlapozta a kereskedelmi láncok akciós újságjait, és összeállította a bevásárlólistát, irány a legközelebbi áruház, ami lehet akár a Metro áruháza Budaörsön, vagy a Spar Kecskeméten, esetleg a Spar Nyíregyházán lévő üzlete, vagy bármelyik más Magyarországon működő szuper- illetve hipermarket. Ha akciós termékre akad az üzlet polcain, amely épp nem szerepel bevásárlólistáján, gondolkozzon el rajta, hogy szüksége van-e rá. Fontos, hogy csak annyi élelmiszert vásároljunk, amennyit fel tudunk használni. A felesleges élelmiszer-pazarlással nemcsak pénzt veszítünk, hanem a környezet tönkretételéhez is hozzájárulunk.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.