gőzkabin-bükfürdő

Wellness gőzzel

A wellness nyújtotta szaunázási lehetőségek mellett szinte mindenhol megtalálható a török fürdők mintájára épült gőzkabin. Az egyéb hasonló szolgáltatások mellett a testi és lelki egészség megőrzése a cél, ám hatásmechanizmusában és a bent eltöltött idő jellegében is különbözik az infraszauna vagy a finn szauna jellegzetességeitől.

A gőzkabin a gőz és a hőmérséklet szervrendszereinkre gyakorolt hatása kapcsán éri el az intenzívebbé váló pulzus, a növekvő oxigénfelvétel, a veseműködés és a hormonális változások segítségével a megtisztulást. Szemmel látható eredménye a bőr megtisztulása és az izzadás során megvalósuló intenzív fogyás. Gőzkabin rendszeres használatával szinte az is állítható, hogy komoly edzéseket válthatunk ki. Természetesen a megfelelő folyadékbevitelről nem szabad elfelejtkeznünk, hiszen a fokozott izzadással kiürül szervezetünk ásványi anyag-, és vízkészlete.

A wellness fürdőkben igénybe vehető jó minőségű gőzkabinok olyan rendszerrel ellátottak, mely automatikusan szabályozza a páratartalmat és a hőmérsékletet. Az egészséges gőzfürdőzésről tudnunk kell, hogy addig kellemes, amíg szervezetünk lazító hatást érez a használat során. A túl nagy gőz, valamint hőmérséklet egy idő után már nem éri el a kívánt eredményt, sőt kifejezetten kellemetlennek érezhetjük.

A meleg és az izzadás együttesen olyan hatást érnek el, mellyel a súlyvesztést célzó megterhelő gyakorlatok, a kozmetikai szerekre és immunrendszer erősítésre költött összegek nagy része kiváltható, nem elfelejtkezve arról sem, hogy adalék-, és káros anyagoktól mentes módszerrel tehetünk valamint egészségünk és szépségünk érdekében.

Fotó: www.bukfurdo.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.