infraszauna

Különbség az infraszauna és a finn szauna között

Sokan ismerik a szauna szó fogalmát, mi több az infraszauna kifejezést is sokan használják. De vajon egy átlagember tudja, milyen szauna típusok vannak? Nézzük meg, hogy mi a lényeges különbség egy modern infraszauna és egy – ma már elavultnak számító – finn szauna között.


Ha valaki szaunát említ, akkor bizonyára a finn szaunára gondol, hiszen az ismertebb. Mindjárt az jut eszébe, hogy milyen tikkasztó meleg, hőség van egy ilyen szaunába. Ez így is van. A meleg a működése miatt van. A finn szauna úgy működik, hogy a kabin belső levegőjét 90-100 celsius fokosra fűtjük. Ezáltal az emberi test izzadni kezd, melynek során zsírégető folyamatok is beindulhatnak. Sokan viszont nem bírják ezt a forróságot, sőt köztünk szólva én sem szívesen szívok be egy 95 fokos, meleg levegőt, ami később az egészséges tüdőmmel érintkezzen.

Az infraszauna a finn szauna előnyeit ötvözi a modern technikával úgy, hogy közben a hátrányait nélkülözhetjük. Hogyan lehetséges ez? Az infraszauna infrasugarak segítségével nem az infrakabin belső levegőjét fűti, hanem közvetlen az emberi bőrre fejti ki hatását. Az izzadás tehát közvetlenül az infrasugarak bőrbe való behatolásával indul be, mely sokkal hatékonyabb zsírégetést von maga után. Nem utolsó szempont az sem, hogy a kabin belső hője csupán 40-60 fokig emelkedik csak fel, és az sem az infrasugarak miatt van, hanem a saját hőnkkel, illetve maga a faanyag adja le a hőt, ami szintén felmelegszik.

Infraszauna segítségével tehát könnyen fogyokúrázhatunk, de szépségápolásnak is kitűnő, ugyanis eltűnteti a narancsbőrt, ráncokat és fiatalítja a bőr felületét. Az már csak ráadás, hogy rengeteg betegség gyógymódja is lehet egy minőségi infraszauna.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.