Aquaticum Debrecen Strand

Vonzó programokkal csábítják a látogatókat a debreceni Aquaticum strandra

Kétszázezer látogatót várnak idén nyáron a debreceni Aquaticum strandra, amely vasárnap, gyermeknapon nyitja meg kapuit a Nagyerdőben – mondta a város polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Papp László közölte: tavaly 197 ezren keresték fel „Magyarország legvagányabb strandját”. Hozzátette: az idén elsősorban a vendégeket vonzó programkínálatot bővítik, szeretnék, ha az Aquaticum a családok kedvelt kikapcsolódási helye lenne, miközben a bulizni vágyó fiatalokat éjszakai fürdőzés várják.

A hagyományok folytatásaként egy napra – az idén július 6-án – újra a végzős debreceni középiskolásoké lesz a strand; a díjmentes belépés mellett különleges programokkal, versenyekkel várják a diákokat.

A polgármester kitért a Debrecen-városkártyára is, amelyet már több mint húszezren váltottak ki, s amellyel legalább 15-20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a strandlátogatók.

A nagyerdei strand jelentős mértékben járul hozzá a város idegenforgalmához: tavaly a csaknem 550 ezer vendégéjszakából mintegy 300 ezer külföldiekhez kötődött. A strand vendégeinek ugyanakkor 95 százaléka belföldi volt, háromnegyedük helybéli – ismertette a polgármester.

Fazekas Lajos fürdőigazgató jelezte: a gyermeknapon egész napos programokkal várják a családokat; Debrecen-kártyával akár 34 százalékos kedvezmény is igénybe vehető.

MTI

Fotó: dehir.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.