Újévi megmártózás vízkereszt napján a Tisza-tóban

Vízkereszt, vagy amit akartok tisza-taviak

A Tisza nevében dokumentumfilmjéről, a Jóreménység-sziget mozifilmjéről és környezetvédelmi tevékenységéről ismert magyar-ukrán független filmes, Ljasuk Dimitry szervezésében idén is megmártózhattak az 5 fokos Tisza-tóban a merészebb strandolók.

Az év első szombatján ismét a jéghideg vízbe merülhettek Tiszafüredi szabadstrandon azok, akiket vonzott az Újévi csobbanás és Tisza szentelés elnevezésű rendezvény. A résztevőkre a tiszafüredi mentőszolgálat munkatársai, két búvár és polgárőrök is vigyáztak.

A jeges vízben való megmártózás előtt tea, pogácsa, zsíroskenyér várta az érdeklődőket, utána pedig lakókocsis és mobil szaunák segítségével melegedhettek fel a résztvevők – olvasható az esemény Facebook oldalán. Egyszerre 60-70 ember tudott melegedni a csobbanás után, a biztonság érdekében több turnusban engedték be az embereket a Tiszába. A tó hőmérséklete mindössze 5 Celsius-fok volt.

 

Tiszafüred, 2024. január 6.
A drónnal készült képen résztvevõk az Újévi csobbanás elnevezésû rendezvényen a Tisza-tóban, a tiszafüredi szabadstrandnál vízkereszt napján, 2024. január 6-án.
MTI/Czeglédi ZsoltTiszafüred, 2024. január 6.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.