balfi Savanyú kút

Nem iható a balfi Savanyú kút vize

Hónapok óta nem üzemel Balfon a Zsolnay-kút, ezért a régi, úgynevezett Savanyú kútról szerzik be a gyógyvizet mindazok, akik hozzászoktak a balfi ízéhez és jótékony hatásaihoz. Helyi lakosok is kivették részüket a balfi kút kitisztásában, de egy balfi lakos vízmintát küldött a kútból a Soproni Vízmű Zrt.-nek és a laboratóriumi vizsgálat megállapította: az nem iható.

nyugat.hu híradását szemlézte a sokszinuvidek.hu, azt írja, Sopron tiszti főorvosa szerint a Balf-Sopron településen található Régi savanyúkút a vízügyi hatóságok nyilvántartásaiban nem szerepel, mint kút vagy forrás. A kútnak nincsen tulajdonosa és üzemeltetője, ugyanakkor a forrásvíz vízminőségének kifogásoltsága miatt a lakosság tájékoztatására a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatát kérték fel, közölte Dr. Berkesné Dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Laboratóriumi Osztály hatósági vízvizsgálati eredménye alapján a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatal (továbbiakban: Járási Hivatal) népegészségügyi feladatkörében eljárva megállapította, hogy a forrásvíz mind bakteriológiai mind kémiai szempontból kifogásolt minőségű. A Járási Hivatal a szemlén megállapította, hogy

“nem ivóvíz” feliratú tábla látható a helyszínen

– írták.

Fotó: nyugat.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.