split

Utazzon Rijekába vagy Splitbe Regio Jettel, 9250 Ft-tól

Elindultak a rendszeres vonatjáratok az Adria partjára, Rijekába, és Splitbe. Rijekába már személyenként  9250 Ft-ért/út el lehet jutni. Töltsön el pár napot, vagy akár egy hetet, gyorsan foglaljon kedvező árú menetjegyet a visszaútra is. Rijekában négy éjszakára már 60 000 Ft-ért talál part közelében lévő szállást.

Regio Jettel közvetlenül a horvát tengerpartra

Kedvező áron juthat el idén az Adriára a Regio Jettel, a főszezonban a járatok naponta indulnak. Magyarországon két állomáson lehet felszállni Budapest Kelenföld megállóhelyen és Győr állomásokon lehet:

  • indulás Győrből: 22:37-kor
  • indulás Budapest Kelenföldről: 00:05-kor

Közvetlenül Rijekába utazhatunk, vagy az új járatokkal egészen Splitig érhetünk le. A vonat Rijekába 10:13-kor, Splitbe 13:44-kor érkezik meg. A vonatutat autóbusszal kombinálva akár 56 közkedvelt horvát tengerparti városba is eljuthatunk.

Visszaindulás és érkezés

A járatok főszezonban naponta indulnak vissza:

  • Splitből 15:51-kor
  • Rijekából 19:55-kor

A vonat Budapest Kelenföldre 06:20-kor, Győrbe pedig 07:25-kor érkezik meg.

Érdemes gyorsan lecsapni,mivel a kedvező árú menetjegyek gyorsan elfogynak!

Miért jó választás Rijeka?

Rijeka/Fiume utazás mellett szól, hogy gyorsan elérhető és még a főszezon idején is lehet kedvező árú szállást foglalni: 2 fő egy kiruccanós ajánlattal négy éjszakára már 60 000 Ft-ért talál part közelében lévő szállást.

A város az elmúlt időkben lendületesen fejlődött. Elhelyezkedése miatt ritkán van hosszan tartó kánikula, így jól elviselhetőbb az időjárás, mint délebbre Dalmáciában.

A város környékén remek strandok találhatók, amelyek könnyen megközelíthetők helyi közlekedéssel. A Kantrida strand kifejezetten gyerekbarát, édesvízi medencével is rendelkezik. A Pecine strand akár pár perces sétával is elérhető Rijeka központjából.

Közelében található Opatija is vagy akár a népszerű Krk sziget is könnyen megközelíthető.

rijeka

Miért jó választás Split?

Split Horvátország egyben Dalmácia kedvelt üdülőhelye, a város különleges látnivalókat nyújt, amelyek közül leghíresebb a Diocletianus palotája, és a Szent Doimus székesegyház.

A strandok már közel az óvároshoz, és Split külterületén is találhatók. A Bačvice strand homokos, és lassan mélyül, viszont a főszezonban elég zsúfolt.

Aki szeretné a nyaralást kiegészíteni a környék látnivalóinak felfedezésével, a Világörökség részét képező Trogir is csak 30 km távolságra van, amelyet akár helyi buszokkal is meg lehet közelíteni. A híres Zlatni Rat – amely az Adria gyöngyszeme, a közeli Brač szigeten található.

split

(Forrás: Regiojet.com)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.