esztergomi Palatinus strand

Befejeződött az esztergomi Palatinus strand felújítása

Befejeződött az esztergomi Palatinus strand újjáépítése, az egykori bányatónál korszerű infrastruktúra várja a látogatókat, valamint megújult a víz alatti búvármúzeum.

Az uniós és önkormányzati forrásból megvalósuló, 153 millió forintos beruházás során új öltözőkabinokat és zuhanyzókat alakítottak ki, valamint megújult a fürdőzők biztonságára felügyelő személyzet elhelyezése.

A strandon korszerű gyermekjátszótér, szabadtéri fitnesz-eszközök és interaktív tanösvény várja a látogatókat. A vízfelületen úszóstéget és 100 méteres úszópályát hoztak létre.

Megújult továbbá az ország egyetlen víz alatti búvármúzeuma, amely az Esztergomi Spartacus Sportegyesület Búvár Szakosztályának búvárbázisáról érhető el. A tó felszíne alatt 7-8 méterre található létesítményben a búvárkodás történetét mutatják be.

Az Esztergom-kertvárosban lévő Palatinus-tó a Dorogi-medence legnagyobb tava. Mesterséges eredetű képződmény, a bányavágatok tömedékeléséhez használt homok kitermelése során jött létre. Csak a talajvíz táplálja, Magyarország egyik legtisztább vizű tava. Északi partján strand és búvárbázis található, a déli oldal az évek alatt horgászházakkal épült be.
MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.