kiskőrösi rónaszéki fürdő

A járvány alatt is népszerű volt a kiskőrösi termálfürdő

Tovább nőtt a kiskőrösi termálfürdő kempingjének vendégforgalma az elmúlt két évben a koronavírus-járvány ideje alatt is.

A legtöbb vendég Németországból érkezett, derül ki a Rónaszéki Fürdőt üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. beszámolójából, amely a kiskőrösi képviselő-testület számára készült. 2021-ben a koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően, május 8-án tudtak nyitni.

Az év végéig pedig 71 ezer 988 ember váltott belépőt a fürdőbe. Ez majdnem pontosan annyi, mint – a járvány által szintén érintett – 2020-as év vendégforgalma, akkor 71 ezer 367 fő kereste fel a termálfürdőt.

A kemping vendégszáma tavaly jelentősen nőtt 2020-hoz képest. Összesen 4743 belföldi és 2515 külföldi vendégéjszakát regisztráltak, a külföldiek 70 százaléka német volt, de sok holland és cseh turista is ellátogatott a kempingbe. Összesen 15 országból fogadtak vendégeket az elmúlt esztendőben.

Tavaly számos karbantartási, felújítási munkát is meg tudtak valósítani

Egyebek mellett megtörtént a kültéri medencék burkolatának javítása, a szivattyúk cserje és javítása, medencetisztító robotot szereztek be, valamint az elektromos hálózatot felújították, kibővítették a betörésjelző rendszert, illetve a szaunákat érintő felújítások is elvégezték. A nagyobb fejlesztésekre az önkormányzat biztosította a forrást. A járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is négy-négy hónapon át kellett bezárni a fürdőt, az elmaradt vendégforgalom miatti árbe­vétel-kiesés komoly hatással volt a fürdő üzemeltetésére, amelyet részben a kiadások csökkentésével, részben pedig bértámogatással tudott ellensúlyozni az üzemeltető.

Forrás és fotó: baon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.