sümegi vár

Új turistalátványosság Sümegen

Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, ahol a Balaton-felvidék kézműveseinek, őstermelőinek helyi termékei érhetők el, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál.

Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál – közölte a Veszprém megyei város önkormányzata.

A belvárosi piac rekonstrukciója során felújították a fedett árusító teret, lecserélték a tetőszerkezetet és a térburkolatot, térvilágítást építettek ki és új árusítóhelyeket szereztek be.

A Tarisznyavárnál termelői piacot hoztak létre új árusítóhelyekkel és a hozzájuk tartozó kiszolgáló létesítményekkel. Elkészült egy sétány is, amely összekapcsolja a kézműves piacot a várhoz vezető szerpentinnel. Ezáltal a sümegi várból érkező turisták kiépített úton közelíthetik meg az új piacteret – emelték ki.

Hozzátették: az új piac célja a Balaton-felvidék kézművesei, őstermelői, helyi termékek előállítói számára a piacra jutás elősegítése.

Az önkormányzat a tarisznyavári piaccal turistalátványosságként is számol, azt várják, hogy általa a Sümegre látogatók több élményben részesülnek és több időt töltenek a településen.

MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.