nagyvárad őssi_élményfürdő_látványterv

Mediterrán hangulatú aquapark épül Nagyváradon

Mégcsak négy éve nyílt meg Nagyvárad hatalmas élményfürdője, a Nymphaea, de annak sikerén felbuzdulva a helyi önkormányzat újabb fürdőmonstrum építését harangozta be. Az Őssi strandot akarják gyógyfürdő-komplexummá átalakítani, figyelve arra, hogy a két létesítmény ne legyen egymás konkurenciája. Az olasz Ischia sziget fürdőjéről mintázott létesítményt mediterrán hangulatú gyógyfürdőnek szánják.


Az erdon.ro írja, hogy a megújulás előtt álló Őssi strand nem konkurense, hanem kiegészítője lesz az akvaparknak, ugyanis a tervek szerint az újjászülető létesítményben nem lesznek csúszdák és vízi játékok, hanem a csendesebb, pihentető fürdőzésre és persze a gyógyfürdőzésre fektetik majd a hangsúlyt.

nagyvárad őssi_élményfürdő_belső medence látványterv

A tervek szerint a leendő fürdőkomplexum 3,2 hektáron fog elterülni, beltéri és kültéri medencéi is lesznek. A strand jelenlegi főépületét lebontják és a helyén egy új, háromszintes, alagsorból, földszintből és emeletből álló létesítményt húznak fel. Ebben az épületben lesznek mintegy 550 négyzetméternyi területen a beltéri medencék, melyeket termálvízzel és melegített vízzel töltenek majd fel. Továbbá az épületben működni fog egy gyógy- és egészségmegőrző központ, amely többek között szaunát, termálvizes kezelést nyújtó szolgáltatásokat foglal magában, de lesz itt étterem és persze öltözők is.

A nagyváradi hévíz gyógyító hatásai bizonyítottak, ezért a leendő komplexumban termálvizes kezelést kaphatnak mindazok, akiknek idegrendszeri, mozgásszervi bajaik vannak. A terv részeként felújítják a hat kültéri medencét is, ugyanakkor zuhanyzókat, mellékhelyiségeket is telepítenek a kültérre amellett, hogy a napozóterületet és a zöldövezetet is megújítják.

A kronikaonline.ro úgy értesült, hogy a 20 millió euróra becsült beruházást uniós támogatással szeretnék megvalósítani, mégpedig a gyógyturizmusra szánt pénzalapokból. Az önkormányzat már szeptemberben benyújtaná az egészségügyi minisztériumhoz a gyógyfürdő minősítés elnyeréséhez szükséges dokumentációt, és azt remélik, hogy az országos jelentőségű turisztikai célponttá nyilvánítás után év végéig az újabb minősítést is sikerül megszerezni.

nagyvárad őssi_élményfürdő_látványterv

A „termálkertnek” hívott létesítmény építését már jövő év második felében elkezdenék, kialakítása két esztendőt venne igénybe. A strand ez idő alatt is nyitva tartana.

Az új nagyváradi élményfürdő tervét az olasz Ischia sziget Poseidon nevű létesítményéről mintázta, így a medencék körüli „termálkertbe” is mediterrán növényzet kerül. A tervek szerint ez télen is kint marad, ugyanis a termálvizes medencék gőzölgése biztosítja majd a szükséges meleget számukra.

Forrás: erdon.ro / kronikaonline.ro

Fotó: Látványterv. Forrás: a nagyváradi önkormányzat sajtóosztálya

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.