mórahalmi móradombi uszoda

Új színt hoz a város sportéletébe a Móradombi Uszoda

Vízilabda-mérkőzések és rö­­vid pályás úszóversenyek le­bonyolítására is alkalmas a mórahalmi uszoda, amelyet a napokban a vírus miatti kényszerszünet után újra átadtak a vendégeknek. Az épületben a nagymedence mellett tanmedence, egy jakuzzi, egy merülőmedence és egy infra-, illetve egy finn szauna kapott helyet.

A 2000 négyzetméteres uszoda várhatóan új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is a városban – delmagyar.hu. Az uszoda pinceszintjén található a gépészet, illetve helyet kap benne két medence. Az uszoda alkalmas vízilabda-mérkőzések és rövid pályás úszóversenyek lebonyolítására. Egy mobil lelátó is került az új uszodába, amely az aktuális rendezvények igényei szerint mozgatható. Az uszoda a Móradombi Sportcsarnok közvetlen szomszédságában található. A két komplexumot folyosó köti össze, amely a még könnyebb használatot teszi lehetővé. Az uszoda közvetlen szomszédságában a vendégek számára fenntartott ingyenes parkoló található.

Az uszodának saját kútja van, amelyből a vizet pótolni tudják az üzemeltetők, a fűtés pedig a Mórahalmon megszokott módon megújuló energiá­val, termálvízzel történik. A beruházás értéke 1 milliárd 200 millió forint volt, amelyből mintegy 360 millió forintot a város önerőből biztosított.

A vízilabda helybeli meghonosítására a toborzások már elindultak, a Homokhátság minden tájáról vannak már je­lentkezők is erre a sportra.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.