last minute utak

Kényeztesd magad egy őszi wellness-hétvégével!

Az ősz Magyarországon egyértelműen a wellness-hétvégék szezonjának kezdete. A nyári aktív strandolásokat felváltják a forró fürdőkben, relaxálással töltött békés órák. Nem csoda, hiszen hazánk híres termálfürdőiről és gyógyfürdőiről, amelyek tökéletes helyszínt kínálnak a teljes feltöltődésre. Íme néhány tipp az idei wellness-hétvégéd célpontjának kiválasztásához!

A wellness-hétvége manapság már nem luxus, hiszen a személyre szabott pihenéshez last minute utak és akciós utak közül is válogathatsz. Csak dobd be egy táskába a fürdőruhád és a régóta elolvasni vágyott könyved, és merülj el a gyógyhatású fürdők és szaunák pihentető világában!

Lássuk, melyik közkedvelt hazai fürdővárosban is érdemes idén ősszel regenerálnod a tested és a lelked!

Hévíz

A Hévízi-tó Európa legnagyobb melegvizű tava, és egész évben várja a látogatókat. Az őszi időszakban a tó vize különösen kellemes, amikor a levegő hűvösebbé válik, és a fürdőzés még élménydúsabb. A Hévízi-tó gyógyító hatású és számos wellness-szálloda várja a vendégeket a környéken.

Budapest

A főváros számos gyógyfürdőt és termálfürdőt kínál. A Gellért gyógyfürdő és a Széchenyi gyógyfürdő az őszi hónapokban is üzemel, különböző hőmérsékletű és összetételű medencéik pedig nem csak átmelegítenek a hideg napokon, de gyógyhatásuknak köszönhetően számos egészségügyi problémában is segítséget kínálnak. Élvezd a történelmi fürdők varázslatos környezetét, a teljes élményért pedig vedd igénybe az extra wellness-kezeléseket is!

Egerszalók

Ez a kis falu az Európában egyedülálló természeti látványosságnak számító sódombjáról és az alóla feltörő, ásványi anyagokban gazdag gyógyvizéről ismert. Fürdő- és ivókúraként a víz számos betegségre javallott, többek között izületi, és reumatikus bántalmakra. A fürdőben szauna szeánszokon is részt vehetünk, a szomszédos szállodákban pedig tovább fokozhatjuk az élményeket.

akciós utak

Zalakaros

Zalakaros az egyik legnépszerűbb magyarországi wellness- és gyógyfürdő célpont. Az őszi hónapokban is élvezheted a termálvizes medencéket és a gyógyvíz jótékony hatásait. A városban számos szálloda és wellnessközpont várja a látogatókat.

Miskolctapolca

A Miskolctapolcán található Barlangfürdő különleges elhelyezkedésének köszönhetően méltán népszerű a pihenni vágyók és a kisgyermekes családok körében is. A környéken számos szálláslehetőség közül választhatunk, és ha időnk és az időjárás engedi, felfedezhetjük a Bükk szépségeit is.

Fotók: canva.com

(X)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.