Ellipsum Miskolctapolcai wellnessközpont

December elején nyithat az új Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolcán

Többnapos és több évszakos nyaralásra teszik alkalmassá a miskolctapolcai élményfürdőt és környékét. Az egész városra hatással lesz az épülő miskolctapolcai élményfürdő-komplexum.

Fürdőzzünk a turizmusban! címmel tartottak pódiumbeszélgetést az épülő miskolctapolcai élményfürdő-komplexum Miskolc idegenforgalmára gyakorolt hatásai kapcsán az Avasi Kvaterkán a napokban, ahol az új Ellipsum Élmény- és Strandfürdőről is fontos információk hangzottak el – írja a boon.hu.

Az egész városra hatással lesz az épülő miskolctapolcai élményfürdő-komplexum, amit nem önmagában, hanem Miskolctapolca részeként kell értelmezni. A szolgáltatók számára a bővülő élményfürdő több vendéget és nagyobb bevételt jelent majd. További beruházások, újabb szálláshelyek és vendéglők jöhetnek létre, vagy a meglévők fejlődhetnek. Az ingatlan- és albérletárak is emelkedni fognak, és összességében javul Miskolc megítélése – ismertette Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke és az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel tulajdonosa.

Az új fürdő kapcsán folyamatban van a széles körű kommunikációs stratégia kidolgozása. A város vezetése és a szakemberek megkérdezték a komplexum nevéről az embereket, ami Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca lesz. A családosok és a fiatalok a legfőbb célcsoport, de szeretnénk, ha nemzetközi szinten is vonzóvá válna a komplexum, ezáltal a városrész és Miskolc is. Ennek érdekében belföldi turizmusélénkítő kampányt indítottunk Miskolc pont jó névvel, aminek tervezzük a folytatását – mondta Orosz Eszter, a Midmar Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Az épülő élményfürdőnek jelen pillanatban 75 százalékos a készültsége. Jó minőségben és gyors ütemben halad a kivitelezés, ezért a nyitást most december elejére tervezzük – jelentette be Lengyel Katalin, a Miskolc Holding Zrt. projektirányítási igazgatója. – 12,7 milliárd forint kormányzati támogatásból épül meg a fürdő, a Modern Városok Program keretén belül. Az első ütem anno 2,7 milliárd forintba került. A két rész folyosóval lesz összekötve és egyként fog üzemelni, teljes éves nyitvatartású fürdőként. A fürdőfejlesztés mellett indul egy városrehabilitációs és turisztikai fejlesztési projekt is. Ennek keretében megújítjuk az ősparkot és felújítjuk a csónakázótavat, ahová zenélő fényjátékot bemutató szökőkutat helyezünk. Ezenkívül egy másik játszóteret építünk, megújítjuk a Barabits sétányt, illetve kerékpár­út épül Miskolctapolca és Görömböly átkötéssel.

Forrás: boon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.