Tiszaligeti Fürdő felújítása

További 2,3 milliárd forintos támogatás a szolnoki tiszaligeti fürdő építésére

A plusz támogatásból új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel, megújul az ötvenméteres medence és új csúszdák épülnek. A beruházás a tervek szerint 2022 nyarán készül el.

A Modern városok programban megítélt, több mint 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáson túl, további 2,3 milliárd forintot kap a kormánytól Szolnok a tiszaligeti fürdő építéséhez.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a plusz támogatásból új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel, megújul az ötvenméteres medence és új csúszdák épülnek. A beruházás a tervek szerint 2022 nyarán készül el.

szolnoki tiszaligeti fürdő látványterv

A projekt előkészítésére a kormány jóváhagyott már 80 millió forintot. A 2018-as költségvetésből 2,3 milliárd, a 2019-esből 3,6 milliárd forint, az ideiből 1,8 milliárd forint jutott a fejlesztésre. Az új élményfürdőben kül – és beltéri medencék, vízi csúszdák, sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket. A csónakázó tó új napozóstéggel bővül, a strand parkos, ősfás környezete megmarad, de komfortosabbá válik, és a fürdőhöz 46 új parkolóhelyet és kerékpártárolókat építenek.

MTI

Látványterv: szoljon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.