Szolnok, Liget Termálstrand és Élményfürdő

A Tiszaliget Szolnok város tüdeje, ahol a Liget Termálstrand és Élményfürdő egész évben várja az úszni és sportolni vágyókat. A gyönyörű park, a fürdőhöz tartozó csónakázó tó, a kapcsolódó étterem és büfé egységek, és nem utolsó sorban – termálmedencék, csúszdapark, úszó- és gyermek medencék – komoly vonzerőt jelentenek.

szolnoki strandfürdő

A Tiszaligeti Strandfürdő az 1960-as években épült Szolnok legszebb részén, a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területen, sportpályák, hotelek, kemping és ifjúsági szabadidő centrum társaságában. A ’80-as ’90-es években a gyönyörű park, a szépen növő fák, a fürdőhöz tartozó csónakázó tó, a kapcsolódó étterem és büféegységek, és nem utolsó sorban – termálmedencék, úszó- és gyermek medencék – komoly vonzerőt jelentettek.

2002. évben elkezdődött a fürdő teljes felújítása, átalakítása. Felújítást nyertek az öltözők, vizes blokk-egységek. Új burkolatot kaptak a termálmedencék, amelyek vize gyógyvízzé minősített, továbbá nyak- és derékmaszírozók kerültek beépítésre. Megújult az úszó- és gyermekmedence. Feszített víztükröt és vízvisszaforgató egységet kaptak. A strandmedence élménymedencévé lett átalakítva. Sodrófolyosó, vízgomba, nyak- és hátmaszírozók, pezsgőlevegő került beépítésre. Természetesen ez a medence is csempe-burkolattal ellátott, feszített víztükrű, vízvisszaforgatott.

Az élménymedencéhez egy csobbanó medencével kapcsolódik a fürdő legújabb büszkesége, a csúszdapark. A három darab különböző lejtőszögű kamikázé, a hagyományos 120 m hosszú tekervényes csúszda, a „fekete lyuk”, a fiatalabbak számára épült kisebb csúszdák, a családi csúszda mind-mind olyan élményt nyújt, ami kitöltheti a kilátogató vendég teljes napját. Aki a nyugodtabb vizeket szereti, megmártózhat az árnyékot adó fák szomszédságában lévő termálvizes medencékben. Innen végig szemlélheti hogyan játszik és minicsúszdázik kisgyermeke a gyermekmedencében. Csónakázhat a tavon, vagy úszhat az 50 m-es feszített víztükrű úszómedencében. A fürdőzés és napozás „egyhangúságát” különböző programok színesítik a fürdő színpadán. A sportolni vágyók strand-röplabda, lábtenisz és kosárlabda között válogathatnak. A kisebbek számára játszótér áll rendelkezésre. Az idősebbek megfáradt tagjaikat masszázzsal lazíthatják, vagy pedikűrt vehetnek igénybe. Szaunázásra is lehetőség nyílik.

Szállási lehetőségek a campingtől a négycsillagos hotelig a fürdő közvetlen szomszédságában megtalálhatók.

szolnok liget termálstrand és élményfürdő

Medencék

A medencék (feszített) emelt víztükrűek, vasbeton szerkezettel épültek és belső felületükön mázas kerámia burkolattal ellátott építmények.

Strandmedence (élménymedence):
Vízmélység: 0.8-1.25 m
Vízhőmérséklet: 28-30 oC

Úszómedence:
Medence méret: 21 x 50 m
Vízmélység: 1.60-2.10 m
Vízhőmérséklet: 25-26 oC

Gyermekmedence:
Vízmélység: 0.30-0.60 m
Vízhőmérséklet: 30-32 oC

Termálmedence 1:
Vízmélység: 0.90 m
Vízhőmérséklet: 37-38 oC

Termálmedence 2:
Vízmélység: 0.90 m
Vízhőmérséklet: 35-36 oC

Termálmedence 3:
Vízmélység: 1.0 m
Vízhőmérséklet: 34-35 oC

Tanmedence
Medence méret: 14 m x 8 m
Vízmélység: 0,9 – 1 m
Vízhőmérséklet: 28-30 oC

szolnok Tiszaligeti Strandfürdő

Nyitva tartás

hétfő-péntek: 5.45 – 20.00
szombat: 8.00 – 20.00
vasárnap: 8.00 – 18.00

szolnok Tiszaligeti gyógyfürdő

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Kedvezményes délelőtti belépési jogosultság október 1-től április 30-ig minden nap 800 – 1200-ig.

Kedvezményes délutáni belépés a hét minden napján 1630-tól lehetséges.

3 éves kor alatt a belépés díjtalan. 12 éven aluliak a fürdőt csak felnőtt kísérővel látogathatják.

szolnok Tiszaligeti termálfürdő

Kapcsolat

Szolnok, 5000 Tiszaligeti sétány
Telefon: 56/379-701 fax: 56/513-785
E-mail: info@szolnokfurdok.hu
web: szolnokfurdok.hu

szolnoki fürdő