hajdúszoboszlói Hungarospa gyógymedence

Tovább erősített év vége felé a turizmus

Tavaly novemberben a magyarországi turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) egymillió vendég 2,5 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 13, a vendégéjszakáké 7,5 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,9, a külföldivendég-éjszakáké 8,9 százalékkal emelkedett.

A 2023. január–novemberi időszakban a belföldi vendégek 5,8 százalékkal kevesebb, a külföldiek 12 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában

– írta a KSH.

Korábbi tájékoztatásuk szerint 2023 októberében a turisztikai szálláshelyeken 1,3 millió vendég 3,1 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégéjszakák száma 5,1, a vendégeké 6,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2, a külföldieké 9,1 százalékkal emelkedett. Január–októberben a turisztikai szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest 1,5 százalékkal több, összesen 35,6 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 6,4 százalékkal kevesebb, a külföldiek 12 százalékkal több (csaknem 19 millió, illetve 16,7 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

Forrás: Magyar Nemzet

Címlapkép: Hajdúszoboszlói Hungarospa / Fotó: termalfurdok.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.