tokaj-hegyalja kerékpárút

Elkészült a Tokaj-Hegyalját Nyíregyházával összekötő kerékpárút

Véget ért a Kerékpárút hálózat kialakítása a Hegyalján csatlakozva Tokaj-Nyíregyháza kerékpárúthoz projekt.

Tokaj Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati konstrukcióban 2,184 millió forint támogatást nyert el a kerékpárút-hálózat kialakításához.

Tokaj vezetésével

A fejlesztés megvalósítása konzorciumi formában történt meg. A konzorcium vezetője, azaz a projektgazda Tokaj Város Önkormányzata volt, akihez konzorciumi partnerként csatlakozott Tarcal Község Önkormányzata, Mád Község Önkormányzata, és Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata is. A konzorciumhoz Mezőzombor önkormányzata is csatlakozott. A konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú pályázati felhívására jött létre.

Környezetvédelmi célok

A projekt célja a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő kerékpáros közlekedésfejlesztési intézkedések megvalósulása az érintett településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A projekt célja, hogy a fejlesztés segítse elő a térség lakosainak munkába járását, a kereskedelmi és szolgáltató egységek elérhetőségét, a biztonságos és környezetbarát közlekedési feltételek biztosítását. A települések kerékpárúttal való összekötésén kívül a hálózat csatlakozik a Nyíregyházáig vezető kerékpárúthoz is.

Forrás és fotó: boon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.