tiszanána

Tiszanána a Tisza-tó nyugalmas pihenőhelye

Tiszanána a Tisza-tó népszerű nyaraló települése. Homokos strandja a közelmúltban újult meg, érdekessége még a szomszédos kis szigetre átkelő kompja. Az új kikötő kifejezetten kedvező azoknak, akik a folyón szeretnének hajózni. A strand melletti Dream Beach élményparkban jurták, íjászat és 52 pálya található.

Tiszanána látnivalók

Tiszanána Sarud és Kisköre mellett található, jó lehetőség a felfrissülésre a közkedvelt Eger felkeresése mellett. A térség strandját a Tisza-tó egyik legszebb strandjának tartják: az élő és a Holt-Tisza találkozása, ahol szigetek és félszigetek váltakoznak. A táj szépségét felülről lehet leginkább megcsodálni, a környezetbe illő kilátóról jól látható az élő Tisza, a strand, és a kikötő is.

Dinnyéshát Álompart strand

Dinnyéshát Tiszanána üdülőterülete, az Álompart strand és kikötő a közelmúltban jelentősen megújult. A kotrás eredményeként kiváló minőségű víz várja a csobbanni vágyókat. Jóval csendesebb, mint Poroszló, Tiszafüred vagy Abádszalók, így Dinnyéshát jó alternatíva a családos kikapcsolódásra. A homokos, fokozatosan mélyülő nyugodt vízű partszakasz és a zárt medencévé alakítható mobilstég népszerű a fiatalok körében, a stégről létra segítségével lehet a vízbe bejutni. A szigeteket összekötő három fahíd is a közelmúltban került felújításra.

Tiszanána Dinnyéshát Álompart strand

A strand füves területén kihelyezett napernyők és nyugágyak találhatók, azonban a part menti fák kellemes árnyékot biztosítanak a kánikulában. A strand területén számos eszköz – vízibicikli, kajak, horgászcsónak, kerékpár kölcsönözhető. Új létesítmény a recepciós és szolgáltató épület, a parton büfék és árnyékolókkal ellátott kiülőhelyek találhatók.

Kikötő

A kikötő a Tisza-tó jelentős fejlesztése, közvetlenül a Tisza fő medre mellett fekszik. Nemcsak kis motoros csónakok bázisául szolgálhat, hanem nagyobb hajókkal is bejárható az élő és a Holt-Tisza találkozása. A szigetek és félszigetek világa vízen beberangolva felejthetetlen élményt nyújt.

Kézi hajtású komp és kilátó

A szomszédos kis szigetre egy kézzel húzható átkelő komp segítségével lehet átjutni. A komp mellett található az új kilátó.

Dream Beach Élménypark

A Dream Beach Élménypark a strand mellett alig száz méterre a Tiszától található. A kalandpark területén jurták, íjászat drótköteles magaslati akadálypálya, és 52 különböző nehézségi fokozatú pálya található.
Fotók: facebook.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.