4 leggyorsabban elérhető homokos horvát tengerpart

A horvát tengerpart, különösen az Kvarner-öböl népszerű nyári úti cél. A kisgyerekes családok főként a gyorsan elérhető, homokos partokat részesítik előnyben. Összegyűjtöttünk pár pénztárcabarát tippet a Kvarner-öbölben és szigetein, valamint az olyan elegáns környék jó strandjait is, mint Opatija.

Az Adriai-tengert az azúrkék víze, gyönyörű szigetei és főként a közelsége miatt sokan választják nyári nyaralásra. A tengerpartja és strandjai általában sziklásak, gyorsan mélyülőek valamint kavicsosak. Azonban jó pár homokos stranddal is rendelkezik, amely különösen a családos nyaralók kedvence. Sokan választják a Kvarner-öböl szigeteit és gyönyörű településeit. Jó tanács a kisgyermekkel utazóknak, hogy az olasz tengerparttól eltérően a homokos partok esetében sem árt a strandcipő – néhány strand közvetlen a part közelében aprókavicsos és csak pár méter után homokos. A határnál, valamint a szigetekre való átkelésnél több órás várakozással is számolni kell.

Homokos tengerpartok legközelebb Budapesthez

Opatija

Hány km gépkocsival Budapestről: 510 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 5 óra

Opatija/Abbázia Horvátország egyik legszebb városa, 5óra alatt érhető el Budapestről. A festői település gazdag szolgáltatásai miatt minden korosztály számára vonzó úti cél. A Slatina Városi strand  Opatija központjában található, részben homokos, részben betonozott. A gyermekek kedvelt strandja a Tomaševac, ahol trambulin és csúszda is található.

Opatija Slatina homokos strand

Opatija szállás

Crikvenicai Riviera – Crikvenyica, Selce

Hány km gépkocsival Budapestről: 500 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 5 óra

A Kvarner-öbölben található Crikvenica kedvelt úti cél a közelsége miatt, Rijekától alig 30 km-re található. Strandjai főként kavicsosak, azonban homokos, lassan mélyülő partszakasz is kialakításra került. A település fő strandja a Városi strand (Gradsko kupalište) és a Crni Molo strand homokos parttal rendelkezi. A Podvorska kikötő mellett ingyenes kutyás strand is található. A közeli Selce is kedvelt, a Rokan strandnál sekély homokos szakaszok találhatók.

Crikvenyica homokos strand

Crikvenica szállás

Krk sziget- Soline, Krk, Baška, Malinska

Hány km gépkocsival Budapestről: 500 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 5-6 óra

A Krk szigetet egy híd köti össze a szárazfölddel, különösen a kisgyermekes családok körében népszerű. A Soline-öböl a sziget északkeleti felében található. Soline településen homokos, lassan mélyülő partszakasz található.

Krk településen található a Dražica strand, közvetlen a várral szemben. A részben betonozott strand mellett lévő homokpad ideális a kisgyermekeknek pancsolásra.

Baška a Krk sziget déli részen egy védett öbölben fekszik. Habár a tengerpartja kavicsos, az óvárosa előtt található egy kavicsos partú, de homokossá váló szakasz. Leghíresebb a Kék zászlós Vela plaza (Nagy strand), a hosszú partszakasz közepesen lassan mélyülő.

Malinska a Krk nyugati felén a Dubasňica-öböl kedvelt üdülőtelepülése. A központjában található a Rupa strand, amely részben betonozott, de homokos partszakasszal is rendelkezik.

malinska krk homokos strand

Malinska szállás

Rab-sziget- Lopar, Kampor, Rab

Hány km gépkocsival Budapestről: 570 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6-7 óra

A Rab sziget könnyen elérhető Budapestről, kicsit délebbre fekszik, mint a Krk sziget, komppal lehet megközelíteni. A Kvarner-öböl egyik népszerű üdülőparadicsoma, a legtöbb homokos strand itt található. Különösen Lopar kedvelt, a régió legjobban kiépített homokos strandjával rendelkezik. Lassan mélyülő homokos strand található Kampornál, a Veli Mel strand jóval nyugalmasabb, mint a sziget többi strandja.

Lopar Veli Mel homokos strand

Lopar szállás

Rab városa mellett találhatók a Padova öblök, amelyek homokosak, a tenger alja pár métert követően homokosak, közvetlen a part közelében aprókavicsos.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.