ásványbörze

23. Lurdy-Házi Ásványbörze : Júliusban ismét lesz ásványbörze a Lurdy- Házban

A hosszú szünet után ismét megrendezésre kerül a népszerű Ásványbörze, a sokak által kedvelt esemény helyszíne a Lurdy Ház. A kapcsolódó fotókiállítás témája a titokzatos turmalin. A két napos program aranymosást, kreatív játszóházi programokkal szórakoztatja a kisebbeket.

2021 július 17-18. között kerül sor 2021. első ásványbörzéjére, a Lurdy- Házban. 2009. óta Budapesten, Sopronban és Győrben tekinthetik meg az érdeklődők az ásványok különleges világát. A börzén az elmúlt évekhez hasonlóan a hazai ásványok mellett külföldi ásványok és gyűjteményes darabok kerülnek bemutatásra.

A titokzatos turmalin fotókiállítás

Az idei programhoz kapcsolódó fotókiállítás témája a titokzatos turmalin, amely már az ókorban is ismert volt. A világ legszínesebb kristálycsoportjába sorolható, színe és árnyalata a feketétől a színtelenig terjed, azonban egyszínű igen ritka, főként több színű vagy rétegenként más színárnyalatokból álló turmalinok találhatók.

A Lelkes Ásványbörze a hobbiművészek számára is jó lehetőség a különböző ásványfüzérek, alapanyagok, ékszeralkatrészek és befoglalható csiszolt ásványok megvásárlására.

Programok kicsiknek és nagyoknak

A szervezők egyik célkitűzése, hogy a geológia tudományát a legkisebbekhez is közel vigyék, 3D vetítések, interaktív játszóházi programok, például földtudományos játszóház és aranymosás teszi izgalmassá az eseményt.

A földtudományos játszóház részvétel, a 3D vetítés, és az UV lámpás bemutató a belépőjeggyel ingyenes, Az aranymosás, a kreatív játszóházi programok a belépőjegy mellett külön díj fizetése mellett látogatható.

Az ásványbörzére a jegyek a helyszínen készpénzzel és bankkártyával vásárolhatók meg. A belépőjegy árak, illetve eseménnyel kapcsolatos részletes tájékoztató olvasható a www.asvanyborze.com oldalon.

Helyszín: Lurdy-Ház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

(Forrás: Ásványbörze.com)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.