Nagykőrös

Termálfürdő és balneoterápiás centrum épül Nagykőrösön

Nagyszabású turisztikai és gyógyászati célú beruházást tervez Nagykőrös – nyilatkozta a turizmus.com-nak Czira Szabolcs, a település polgármestere. Az 1000 négyzetméteres alapterületen megvalósuló projektben a tervek szerint egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint egy kemping-termálfürdő-rehabilitációs rendelőintézet komplexum is létrejön.

Az új létesítmény ergoterápiás (mozgásszervi rehabilitációra alkalmas) és balneoterápiás (gyógyvízzel történő kezelést biztosító) egységekkel jön létre, és lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére is, javítva a munkaerő piacra történő visszakerülésük esélyét.

A fejlesztést az is indokolja, hogy miközben a 25 ezres lélekszámú Pest megyei városba számos látogató érkezik különböző fesztiválokra, vásárokra és egyéb rendezvényekre, a település nem dúskál a szálláshelyekben.Jelenleg csak néhány panzió, vendégház, kollégium található a városban, de igényesebb hotel nincs.

Forrás: turizmus.com / Fotó: nagykoros.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.