Nyíregyházi-Aquarius Élményfürdő

Teljes körű nyitás a sóstói fürdőkben

Július elsején a még zárva tartó egységek is kinyitottak Sóstógyógyfürdőn, július 2-ától pedig a gyógyászati részleg szolgáltatásai is ismét elindultak.

Podlovics Roland vezérigazgató sajtótájékoztatón elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ június 18-ai rendeletében engedélyezte a fürdők újranyitását, megfogalmazta járvány megelőzési szabályokat, amelyek közül a másfél méteres távolságtartást továbbra is be kell tartaniuk a fürdő vendégeinek, továbbra sem látogathatják a fürdőket lázas, hányásos és hasmenéses betegségben szenvedők. Érvényben maradnak a medencék fertőtlenítésére, klórozására vonatkozó előírások is. Podlovics Roland kiemelte, az árak nem változtak, a járvány alatt fel nem használt bérleteket és az elővételben vett jegyeket meghosszabbítják a pénztárakban. Szeretnék, ha visszatérne a fürdőzési élményszerzés iránti igény a nyáron.

– A Sóstógyógyfürdő Aquariusban az élményelemekkel válik teljessé a fürdőzés öröme, a wellness részen be lehet ülni a szaunába, gőzkamrába, sóbarlangba. A fürdőgyógyászatban az összes kezelés elérhetővé válik a Júliában és a Fürdőházban egyaránt. Annyi változás lesz, hogy a reggeli úszásra 6 és 8 óra között várjuk vendégeinket, ugyanis a kötelezően előírt az úgynevezett járványmegelőzési nagytakarítást 8-9 között végezzük el, majd 9 órától indulhatnak a gyógyászati kezelések.

Ezután dr. Czímer Éva Gréta, a gyógyfürdők szakorvosa ismertette a járvány miatt az idén március 20-án kényszerűen megszakított gyógykúrák folytatását.

A kúrák abban az esetben folytathatók, ha a vendég bejelentkezik a fürdőorvosi szakrendelésre, ahol az orvosi vizsgálatot követően újra felírják számára a korábban már megkezdett kezeléseket. Az újabb kezeléssorozatot a kiírást követően 30 napon belül kell elkezdeni és a megkezdést követően 56 nap áll rendelkezésre a kúra felvételére – sorolta a legfontosabb információkat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott ellátásról a fürdőorvos. Hozzátette, aki nem szeretné folytatni a gyógykúráját, az is keresse fel őket, mert a lezárást is dokumentálni kell, aki elmulasztja, annak elvész a lehetősége arra, hogy az adott évben egy második támogatott kezelés-sorozatot fel tudjon venni.

A tájékoztatók kiemelték: függetlenül attól, hogy korábban hol írták ki a gyógykúrát, annak folytatására a fürdőorvosnál a 42/ 475-031-es számon kell bejelentkezni.

Forrás: szon.hu

Címlapkép: Nyíregyházi Aquarius Élményfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.