Aqua Barbara Termálfürdő

Négyévnyi szünet után megnyitott az Aqua Barbara Termálfürdő Pusztaszentlászlón

Négyévnyi szünet után, július elejétől ismét fogadja látogatóit a közép-zalai település, Pusztaszentlászló első számú turisztikai attrakciója, az Aqua Barbara Termálfürdő és Kemping. Hazai és külföldi vendégekre egyaránt alapoznak – írja a zaol.hu.

Erről sajtótájékoztató keretében számolt be Lacházi Szilvia, az új tulajdonos, Horváth Judit fürdőmenedzser és Kaj István polgármester. Lacházi Szilvia elmondta: részben a korábbi vendégkör igényeihez alkalmazkodva egész évben nyitva kívánnak tartani. Erre nemcsak a fedett rész alkalmas, de egyes kinti medencék is, hiszen saját fúrt kútjaiknak köszönhetően 36-40 fokos vízhőmérsékletet tudnak biztosítani.

– A másik fontos újdonság, hogy szálláshelybővítést is tervezünk – folytatta Lacházi Szilvia. – Jelenleg ugyanis csak a lakókocsik befogadására alkalmas, vagy sátraknak helyet biztosító kempingrész tudja azokat a vendégeket fogadni, akik hosszabb időt kívánnak Pusztaszentlászlón tölteni. Ezt a hiányt közvetlen fürdőkapcsolattal rendelkező apartmanok kialakításával szeretnénk orvosolni.

Horváth Judit arról beszélt, hogy a 2009-ben átadott termálfürdő négy nagy alapterületű medencével – a fedett termál résszel, a vele összenyitott külső, úgyszintén termálvizű medencével, a hideg vizes úszómedencével, illetve a gyermekmedencével –, továbbá három töltő-ürítő rendszerű, különálló, kisméretű medencével, szaunákkal, részben a zalai gasztronómiára is alapozó vendéglátó egységekkel és megújult, gyönyörű környezettel készül a nyitásra, amelyet július első hetére terveznek.

– A termálfürdő és kemping újbóli megnyitása jól illeszkedik az önkormányzat azon idegenforgalmi céljaihoz, amelyek révén Pusztaszentlászló kiléphet az egynapos település kategóriából – folytatta Kaj István. – A horgászat és a borászatra alapozott turizmus mellett a termálfürdő még inkább segítheti e törekvésünket, s a helyiek életminősége is javul általa. Munkahelyteremtés szem­pontjából is kiemelt fontosságú a fürdő újranyitása, 15 fős alkalmazotti létszámával a település legnagyobb foglalkoztatója lesz. Amennyiben a fürdő a helyi lakosok számára kedvezményt biztosít, úgy a három helyi adónem közül az idegenforgalmi és az ingatlanadó megfizetésének kötelezettsége alól mentességet biztosítunk számukra.

zaol.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.