szováta medve tó medvetó medve-tó

Szovátán rendbe tett fürdőteleppel várják júniustól a vendégeket

Szovátán elsőként a Mogyorósi-tavat nyitják meg június első hetében, és ekkortól fogadja a fürdővendégeket a Fekete-tó strandja is, amelynek vizét melegítik. A nagy népszerűségnek örvendő szovátai Medve-tó június 20. körül fogadja a gyógyulni, fürdeni vágyókat.

Eltüntették az utcai oszlopokról a villanyvezetékeket, járdát újítanak, virágokat ültettek, tehát már készülnek a járvány utáni időkre, azaz a turisták fogadására a most még kihaltnak tűnő Szovátán – írja a szekelyhon.ro.

Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere a munkálatokról elmondta, hogy a szükségállapot ideje alatt jól tudtak haladni a betervezett munkálatokkal. A településen mellékutcákat aszfaltoztak, nekifogtak az új óvoda építésének, de a fürdőtelepen is elkezdték a korábban betervezett munkálatokat. Behúzták a járda alá a villanyvezetékeket, hogy ne lógjanak a levegőben, új járdaburkolatot helyeznek el, és a díszvilágításon is dolgoznak.

„Általában a turisták június elseje után szoktak Szovátára érkezni, reméljük, hogy idén is így lesz. Bízunk abban, hogy sokan fogják a hazai turizmust, ezen belül Szovátát választani, és arra készülünk, hogy június elején már egy rendbe tett fürdőteleppel várjuk a vendégeket” – nyilatkozta Fülöp László Zsolt polgármester. Szovátán elsőként a Mogyorósi-tavat szokták megnyitni (általában június első hetében), és ekkortól szokta fogadni a fürdővendégeket a Fekete-tó strandja is, amelynek vizét melegítik. A nagy népszerűségnek örvendő Medve-tó általában június 20. körül fogadja a gyógyulni, fürdeni vágyókat.

Forrás: szekelyhon.ro

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.