tűzoltó

Szándékos gyújtogatás okozott tüzet a gyopárosi gyógyászati központban

Tűz ütött ki az Orosháza-Gyopárosfürdői Fiziko- és Balneoterápiás Központban szerda délelőtt, az eset során senki sem sérült meg; a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt – tájékoztatta a központot működtető Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet az MTI-t.

A közlemény szerint a dolgozókat és a vendégeket orosházi, valamint mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók kísérték ki az épületből, majd a füsttel telítődött helyiségeket átvizsgálták. A tűzoltók a felderítés során az egyik öltözőben egy magától kialudt, megégett tusolókabint találtak. A tűz nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg.

A tűzoltók átvizsgálták az épületet, miközben a kezelésen lévő betegek az utcán vártak. A tüzet a gyanú szerint egy férfi szándékosan okozta, őt a rendőrök előállították, büntetőeljárás indult ellene.

A közlemény szerint a gyógyászati központ azon a részén, amelyet a tűz érintett, az orosházi kórház munkatársai végzik a kezeléseket. Az egészségügyi intézmény munkatársai megkezdték a kár felmérését, ennek végeztével azonnal nekikezdenek az érintett helyiségek helyreállításának – írták.

A tűz nem érinti a gyógyászat működését, nem lesz leállás, minden előjegyzett száraz és vizes kezelést és orvosi vizsgálatot elvégeznek. A tűzeset a gyopárosi fürdő működésére nincs befolyással – olvasható a közleményben.

MTI

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.