Ma újranyit Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye

Június 28-án megkezdődik a Római-parti Plázs negyedik szezonja. A strand idén is ingyenesen nyitja meg kapuit. A Plázs augusztus 20-ig várja a strandolni vágyókat.

A  főváros egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés is megelőzte – írja az óbudai önkormányzat közleménye.

Az érintett partszakaszt átvizsgálták, megtisztították, a föveny élőkészítési munkálatait pedig az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködésben végezte.

A vízminőség ellenőrzését a nyitva tartás teljes ideje alatt folyamatosan megismétlik. Amennyiben eltérés történne a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéktől, a strandot azonnal lezárják, és csak akkor nyitnák meg újra, ha már garantálható a megfelelő vízminőség.

Természetesen fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad. Ide tartozik például, hogy csak a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt részen szabad megmártózni.

A fürdőhely minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva, a területet pedig éjszaka is őrzik.

A Plázs  látogatói igénybe vehetnek napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget is.

A strand idén is augusztus 20-ig tart nyitva.

MTI

Fotó: Római szabadstrand Facebook

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.