Velencei tó

Strandolásra alkalmas a Velencei-tó vize

A Velencei-tó tizenhárom strandján legutóbb május 22-én vett mintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A vizsgálatok alapján a strandok mindegyike alkalmas a fürdőzésre. Négy strand kiváló, hét jó, kettő pedig tűrhető minősítést kapott – írja a feol.hu.

Ezek alapján az Agárdi Park Strand Kemping kiváló, a Tópart utcai strand tűrhető, a Napsugár strand jó, a gárdonyi Tini strand tűrhető, a Sirály strand jó, a Pisztráng utcai strand jó, a velencefürdői Tóparty Rendezvénystrand és a Keleti strand jó, a Velence Resort Spa strandja jó, a Velence Korzó strandja kiváló, a velencei Drótszamár strand jó, a velencei Északi strand pedig kiváló minősítést kapott a legutóbbi vízminőségi vizsgálatokon.

A hatóság a nyári szezon idején havonta vesz mintát a strandokon, amelyben szennyvíz eredetű szennyezést jelző baktériumok (E. coli és Enterococcus) számát vizsgálják. E baktériumok mennyisége alapján kapnak minősítést a vízminták.

Az aktuális vízminőségről a Nemzeti Népegészségügyi Központ Fürdővízminőségi térképén lehet tájékozódni.

Címlapkép: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.