korondi strand

Júliusban nyit a korondi strand

Ha minden jó ütemben halad, július elején megnyílhat a Korond határában kialakított szabadtéri strand. Ha Korondon járunk, a népművészeti kézművestermékek mustrája után kellemes kikapcsolódást ígér a turistáknak is.


A szabadtéri medencéket is magában foglaló sportbázis elsődleges élvezői a korondi diákok lesznek, ám mellettük a község lakosainak is hasznára válik a beruházás, és a turizmus fellendüléséhez is hozzájárul, hiszen a medencéket nyáron strandként használják majd.

Egy kisebb gyerekmedencét és egy nagy, úszásra alkalmas medencét alakítottak ki, amit már fel is töltöttek, de idővel akár bővülhet is ezek száma. A medencéket továbbá úgy alakították ki, hogy szükség esetén téliesíteni is lehessen.

A beruházás része ugyanakkor egy sportpálya létesítése is, ami szintén elkészült már, de egy játszóteret és egy parkolót is magában foglal. Az elkészült épületekben öltözők, mosdók, irodák, étterem, egészségügyi szoba és egy kisebb sportterem is helyet kap.

Forrás: hargitanepe.ro

Fotó: Hadnagy Éva / hargitanepe.ro

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.