Törcsvári kastély

Erdélyi kastélyok felfedezését segítő honlap indult

Könnyen megszervezhető kastélytúra-útvonalakat, átfogó tudástárat kínál Erdély kastélyairól a frissen létrejött új honlap, a castletrip.ro – írja a kronikaonline.

A civil kezdeményezésből született, ingyenesen használható online felület a https://castletrip.ro címen érhető el, román és magyar nyelven működik. A honlap bárki számára hozzáférhető és bejárható, regionális jellegű útvonalakba szervezett kastélytúrákat mutat be.

A könnyen kezelhető felületen minden fontos információ megtalálható Erdély legjelentősebb látogatható kastélyairól, kúriáiról és udvarházairól.

Nem csupán tudástárként, de zsebben hordható idegenvezetőként is használható.

A projekt közelebb hozza az erdélyi kastélyvilág megismerését azáltal, hogy megkönnyíti az utazás-szervezést az érintett régiókban.

Az útvonalak (jelenleg három érhető el: érmelléki, Felső-Maros menti és háromszéki) egy-egy erdélyi régió legjelentősebb látogatható nemesi épületeit foglalják magukba.

A felületen minden olyan információ elérhető, amely egy érdekes és sikeres kastélytúra előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges: történelmi, építészettörténeti, művészettörténeti és családtörténeti információk az épületekről, fényképek, helyrajzi és látogatási információk, praktikus tippek és tanácsok.

Címlapkép: Törcsvári kastély / Forrás: Wikipédia

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.