Spanyolország legszebb strandjai

Minden évben a spanyol tengerpart az egyik legnépszerűbb utazási célpont. Kellemes időjárása miatt tavasz végétől, akár szeptember végéig a víz alkalmas a fürdőzésre. Számos települése hazánkból is fapados repülőgép járatokkal közelíthető meg. A legtöbb „Kék Zászlóval” kitüntetett strand Spanyolországban található, közel 600 minősített stranddal rendelkezik. Ez a díj több tényező összességéből tevődik össze: a megfelelő vízminőség, kiemelkedően jó környezet, tisztaság és szórakozási lehetőségek jelenléte szükséges az elnyeréséhez.

Albir

Albir strandja több száz méter hosszan húzódik, a homokos partja tiszta és gondozott. A strand kék zászlós, a tiszta víz mellett magas minőségű szolgáltatásokat találhatnak az itt nyaralók.

Costa Blanca beach spanyolország

Costa Blanca

Costa Blanca strandja igen népszerű, sokan keresik fel e gyönyörű partszakaszt. A strand jól felszerelt és kitűnő fürdőzési lehetőségeket kínál.

Alicante

Alicante sokak számára vonzó úti célpont. Gyönyörű strandja mellett a város mozgalmas éjszakai élettel rendelkezik. A kristálytiszta tengervíz finom aranyhomokos partot nyaldos, és külön érdekesség a Castillo De Santa Barbara, amely egyben a leghíresebb nevezetesség. Ide gyalogosan, és a sziklába vájt lifttel lehet felmenni. A város kellemes üdülőközpont, kevésbé felkapott Benidormhoz képest.

Benidorm spanyolország

Benidorm

A népszerű Benidorm 3 nagyszerű stranddal büszkélkedhet, az 5 kilométer hosszú tengerparton található Levante, Poniente és Mal Pas strandok mindegyike kék zászlóval díjazott.

Az Algar vízesés különleges élményt nyújt, a szikláról lezúduló víz látványa és hangja, amely egy fenséges természeti képződmény. Érdemes felkeresni, a látvány mellett kánikulai napon felüdülés lehet a sziklákról a folyóba csobbanni. A vízesés környékén számos bár, és étterem található.

Costa Dorada

A Costa Dorada Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Barcelonától délre fekszik.  Az Aranypart nevet, a csillogó aranyszínű homokról kapta. A strandokkal szegélyezett mediterrán partszakasz mintegy 240 kilométer hosszan húzódik végig a spanyol tengerparton.

Costa del Sol spanyolország

Costa del Sol

A Costa del Sol, azaz a Napos part Spanyolország déli részén található. Az üdülőparadicsom nagyon népszerű a külföldi turisták körében.

Costa Brava

A Costa Brava, más néven a vad part Katalóniában, Barcelonától egészen Blanesig húzódik. Kellemes klímája, tiszta vize, változatos öblei kimondottan népszerű a nyaralók körében. A környék legnagyobb települése Lloret de Mar, remek kikapcsolódást és szórakoztató programokat kínál.

Costa Brava spanyolország

Tossa de Mar

A városka egyike a legszebb helyeknek a Costa Brava-n, történelmi műemléke, és csodálatos strandja rengeteg látogatót vonz. A környék kis öblei hajótúra keretében bejárhatóak. A környék települései Blanes, Pineda de Mar, mindegyik széles, aranyhomokos aprókavicsos tengerparttal rendelkeznek.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.