Rá sem lehet majd ismerni a berettyóújfalui fürdőre

Helyi és térségi hatása is lesz a berettyóújfalui strand, uszoda és gyógyvizes fürdő fejlesztésének. A munkálatok 2021 januárjában kezdték el a helyszínen, ahol kedden már a bokrétaünnepség tartották és még idén befejezhetik a munkálatokat – írja a haon.hu.

A két és fél milliárd forintos beruházás során a 2170 négyzetméteres fürdőt 2870 négyzetméteresre bővítik ki. A közmű tekintetében teljesen új ellátást kap az egész épület: a fűtést megújuló energia felhasználásával végzik majd. A feljövő 63 Celsius-fokos szikvízből fűtenek fel 2500 négyzetméternyi területet, a hűtést pedig fan coil és légtechnikai rendszerek biztosítják majd.

Az új komplexumban a meglévő fedettuszoda-szolgáltatást kiegészítve egészségfejlesztő, továbbá az év teljes időszakában igénybe vehető szabadidős szolgáltatás lesz elérhető. A medencecsarnok épületét felújítják és bővítik fedett gyógyvizes medencével, tanmedencével látják el. Bővítik és korszerűsítik a fejépületet is, ott a földszinten öltözőblokkokat alakítanak ki, a medencecsarnokhoz kapcsolódóan bővítik a wellnessrészleget finn- és infraszauna, gőz- és sókabin egységekkel, merülőmedencékkel, zuhanyzókkal.

Ugyancsak a földszinten található 25 méter hosszú medence nyugati oldalában egy 75 köbméteres termálvizes medencét alakítanak ki, amit akár 40-50 pihenni vágyó is használhat egy időben, továbbá tanmedencét is építenek.

Ezen túlmenően az emeleten a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház üzemeltetésében új gyógyászati egységet alakítanak ki. Itt egyebek mellett fizikoterápiás és hidroterápiás, valamint tangentor kezeléseket, lézer-, mágnes-, továbbá balneoterápiát, gyógytornát és gyógymasszázst, szánsavas fürdőkezelést, iszappakolást vehetnek igénybe a vendégek. Ezen felül hatágyas nappali szanatóriumot, illetve egy 65 négyzetméteres tornatermet is kialakítanak az első szinten.

Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint nyári hétvégéken 2500 vendég is megfordult a berettyóújfalui fürdőben, de a remények szerint ez a szám jelentősen megnövekszik a szolgáltatások színvonalának emelkedésével. A strandra nem csak helybeliek, még a szomszédos Romániából is rendszeresen látogatnak kikapcsolódni vágyók. Az elképzelések szerint az újjászülető intézményt évi 25 ezer vendég keresheti majd fel.

Haon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.