Sarti

Sarti nyaralás

Sarti a Halkidiki (Chalkidiki) félsziget középső nyúlványán, a Sithonia félszigeten található. A környék különleges fekvése és mikroklímája miatt rengeteg turistát vonz. A területet öblök és további félszigetek tagolják, és csodálatos partszakaszokkal rendelkezik. Sarti 140 kilométerre van Thesszalonikitől, amely Görögország egyik legnagyobb városa.

A településsel szemben emelkedik ki a tengerből a fenséges Athos hegy, ahol kolostorok és remetelakok működnek. Sarti híres a vendégszerető lakosságáról, és a magas szintű turisztikai szolgáltatásairól. A környék egyedülálló abból a szempontból, hogy zsúfolt szállodasorok nem épültek ki. A kristálytiszta tengervíz, és az érintetlen természeti környezet miatt évről évre sokan érkeznek, még hazánkból is.

Sarti legszebb strandja

Sarti legfőbb vonzerejét a gyönyörű tengerpartja jelenti, amely képes bámulatba ejteni az ide látogatót, part mentén haladva varázslatos kis öblökre lehet bukkanni. Apró kavicsos, és homokos szakaszokat egyaránt előfordulnak. Az északi részen inkább kavicsos, és a tenger gyorsan mélyül. A déli részén homokos part, és fokozatosan mélyülő tenger található, így ez a szakasz főként a kisgyermekkel érkezők számára kedvező. Sarti strandja többször elnyerte a legtisztább strand elismerést, a melyet a szélben lobogó kék zászló jelképez.

Sarti halkidiki

A kikötő melletti területen homokos partszakasz található, általában nyugodt és csendes, kiválóan alkalmas olyanok számára, akik a békés vízparti nyaralást kedvelik.

Sarti strandja autóval és robogóval könnyen megközelíthető, a strand mellett kiépített parkolók vannak. A faluban lehetőség van robogó és kerékpárkölcsönzésre.

Sarti látnivalói

Sarti látnivalókban nem bővelkedik, a kis halászfalu híres vendégszeretetéről és a turisztikai szolgáltatásokról. A helyben fogott halat a piacon már meg is lehet a halászoktól vásárolni. A falu főterén egy öreg templom található, emellett éttermek, tavernák várják a vendégeket. Üzletek és utazási irodák is vannak. Mivel évek óta nagy számban érkeznek magyar turisták, így pár szót magyarul is beszélnek. Sarti szívében olasz fagyizó, és görög fánkozó található.

Sarti Sithonia Halkidiki

A közelben, a csendes öbölben lehet a falu nem túl forgalmas kikötőjét megtalálni.

A faluban, mint üdülőközpontban minden megtalálható, ami az aktív, vagy passzív nyaraláshoz szükséges, és éjszaka számos szórakozóhely üzemel.

Sarti szállás


Booking.com

Kirándulás Sarti környékére

A környékre számos kirándulási lehetőség ajánlható, fakultatív utak keretében érdemes felkeresni a közeli Thesszalonikit, ahol különböző műemlékek tekinthetőek meg, mint a 15. századi erődítmény a Fehér Torony, és Világörökségi védelem alatt álló Hagia Sophia.

A part közelében magasodik az Athos félsziget a kolostorokkal és remetelakokkal, ahová hajóval lehet eljutni.

Gyönyörű fotókat, videókat a Sarti, a magyarok paradicsoma csoport Facebook-oldalán talál.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.