rimini beach strand

Rimini nyaralás

Rimini az olasz Adria egyik legismertebb üdülővárosa, emellett történelmi nevezetességei miatt igen népszerű a turisták körében. Homokos tengerpartja, és kedvező szállásai az olasz lakosság és a magyar nyaralók körében is kedvelt. A műemlékekben gazdag mediterrán város a tengerpartja mellett rengeteg látnivalót kínál az ide érkező turistáknak.


Rimini strandjai

A város 15 kilométer hosszú homokos strandja, és lassan mélyülő tengerpartja ideális a kisgyerekkel érkező családok számára. A part közelében szállodák sorakoznak, a homokos parton pedig napernyők és napozóágyak várják a pihenni vágyókat. A strandok főszezonban zsúfoltak, de májusban és szeptemberben jóval nyugalmasabb körülmények találhatóak. A part homokját rendszeresen karbantartják, tisztítják, egyaránt találni fizetős és ingyenes szakaszt is.

A legnagyobb ingyenes strand a kikötő közelében, a Piazzale Boscovich mentén található. Az északi részen védettebb, kevésbé hullámzó strandok vannak, és találni olyan partszakaszt, ahová kutyával is be lehet menni. A standok mögött a különböző típusú szállások mellett éttermek és találhatóak. A közelben található Rivabella, Viserba, és Torre Pedrara szomszédos strandjai szintén a népszerű üdülőhelyek közé tartoznak.

Rimini látnivalók

Rimini amellett, hogy népszerű üdülőhely, már a római korban is lakott volt, később görögök, etruszkok, és gallok népesítették be. A kikötővárosban körülbelül 140 ezren élnek.

rimini Piazza Cavour

Piazza Cavour

A Piazza Cavour festői tere a középkorban a város főtere volt. Szebbnél-szebb paloták épültek köré, mint a Palazzo dell’ Arengo, és a Palazzo del Podesta. A tér közepén álló Pigna szökőkút és a pápai emlékmű a város népszerű látnivalói közé tartoznak.

Municipal Múzeum

A múzeum a városközpontban található, amely a 18. században jezsuita kolostor volt. A Gambalunga könyvtárban a Malatesta korszak híres könyv és kézirat gyűjteménye tekinthető meg.

Madonna della Scala templom

A templom a 17. században épült, és nevezetessége Codrini 1608-ban készült Madonna della Scala festménye, a helyszínt megszentelő Madonnáról.

A Malatesta templom mellett a Sigismondo kastély és a Pigna szökőkút Rimini jelképeinek egyike. A Palazzo del Podesta az 1300-as években épült gótikus stílusú palota mellett a Cavour tér legrégebbi épülete a Palazzo dell’ Arengo a város legszebb látványosságai.

Ókori örökségek- Amfiteátrum

A római kori Amfiteátrum 10 ezer néző befogadására alkalmas építmény Hadrianus császár korából maradt fenn. Az egykoron impozáns épületnek mára romjai maradtak, napjainkban különböző programoknak a helyszíne.

A Tiberius császár Krisztus után 21-ben épített hídja az Isztriában bányászott kövekből épült, és jelenleg is tökéletes állapotban van.

Az Augustus diadalívet, a császár tiszteletére Krisztus előtt 27-ben építettetek, a várost határoló fal része volt, a falmaradványok még napjainkban is láthatóak.

Fellini Rimini szülötte

A világhírű Fellini Riminiben született, és az ikonikus filmrendező születésének századik évfordulója alakalmából a városban kiállítással és különböző programokkal állítottak emléket.

Gyerekprogramok Riminiben

A családok részére a város a tengerpart mellett érdekes programokat kínál. A Fiabilandia vidámpark főként kisgyermeknek látványos elfoglaltság.

A Delfinario Rimini közvetlen a strand mellett található, és a különböző delfin-show programok nagyon népszerűek. A delfinek mellett a tenger élőlényei tekinthetőek meg, a delfinárium áprilistól októberig tart nyitva.

rimini Mini Italia Italia Miniatura

Kirándulások Rimini környékén

Mini Italia- Italia Miniatura

A miniatür park Rimini mellett található, és 273 makettben különböző városok nevezetességének másolata található meg, mint Pisa, Velence, Róma és Szicília.

San Marino

San Marino 24 kilométer távolságra fekszik Riminitől délnyugati irányba. Az önálló miniállam nevezetességei, az erődítmények és templomok akár menetrend szerint közlekedő buszokkal is megtekinthető.

További utazási tippek Riminiben

Rimini látnivalói és nevezetességei

Nyaralás Olaszországban
Firenze látnivalók
Nápoly látnivalók
Milánó látnivalók

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.