Csodák Palotája

Csodák Palotája – Közép-és Kelet-Európa első tudományos élményközpontja

A Csodák Palotája igényes és maradandó élményeket nyújtó tudományos élményközpont. Közép- és Kelet-Európában elsőként Magyarországon nyílt meg, mint „science center”, amely élményalapú módszerekkel minden generáció számára tartalmas időtöltést, és tapasztalatszerzést nyújt.

A Csodák Palotája, a Csopa 5000 négyzetméteres területén a különböző programok, előadások, kísérlet bemutatók azt a célt szolgálják, hogy a természettudományos ismereteket a különböző korosztályok számára élvezetes és szemléletes módon hozzák testközelbe. A tanórai ismeretekre alapozva, tapasztalati úton az élmények befogadása révén kívánják a tanulást élvezetessé tenni.

Csodák Palotája

A megújult környezetben Óbudán, a tudományos és szórakoztató központ két szintjén legalább 250 féle játék várja az egészen kicsi óvodás korosztálytól kezdve az iskolás tanulókat is, de akár a felnőtt korosztály részére is különleges élményt nyújthat a korábban tanult ismeretek felelevenítése, és megértése. Különösen alkalmas diákok számára, hiszen élményszerűen ismerhetik meg a természettudományos törvényeket, és az így megszerzett tudás maradandóan elraktározódik, ellentétben a száraz tananyaggal szemben. A jelenlegi helyszín előadótermekkel, laborral, 3 élményvetítővel és 4 szabaduló szobával rendelkezik, ahol több órás elfoglaltság mellett akár olyan érdekességek is kipróbálhatóak, mint a koktélivászat lombikokból, interaktív asztalok, és különleges csocsók.

Az óvodás korosztálynak a Csipet Csopa jelzéssel ellátott játékok ajánlhatóak, amelyek kifejezetten az életkori sajátosságaikhoz igazodva lettek kifejlesztve. Hétvégenként 11 órától Buborék Show mellett a Tudomány egy mesében című előadás kápráztatja el a legkisebbeket.

Csodák Palotája

A Csodák Palotája különféle tematikájú műhelyeket tartalmaznak, amelyek mindegyike látogatható a megvásárolt jeggyel.

  • A Természet műhelyében a természet hétköznapi jelenségei kerülnek a középpontba.
  • A Tudósok csarnokában a leghíresebb tudósok élete, és kísérletei ismerhetőek meg, akár fényképezkedni is lehet velük.
  • A Mágneses mező műhelyében a mágnesség titkaival kapcsolatos ismereteket lehet érthetően megtapasztalni.
  • A Newton almáskertjében a tudós felfedezéseivel kapcsolatos játékos eszközök nyújtanak maradandó élményéket.
  • Az Űrállomás műhelyben interaktív kiállítás keretében a Naprendszer fizikáját és az űrkutatás eredményeit lehet megismerni.
  • Az Illúziók műhely a végtelennek tűnő tükörszoba mellett számos szemet megtréfáló játékot kínál.
  • A Logikai műhelyben logikai társasjátékok mellett ördöglakat teszi próbára a koncentráló képességet és a vizuális memóriát.

Az Öveges terem a különleges 5D, 9D és körmozi programok látványos élményvetítéseket kínálnak.

Megközelítése

A Csodák Palotája megtalálható Óbudán, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44. szám alatt, a Buda Entertainment  &Gastro Szórakoztatóközpont 1. emeletén.

Nyitvatartás

A Csodák Palotája az év minden napján 09:00-19:00-ig van nyitva. Az ettől eltérő időpontokról a Csodák Palotája hivatalos oldalán, a www.csopa.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Jegyárak

 A Csodák Palotájába való belépéshez váltott belépőjegyekkel kapcsolatban az aktuális jegyárakról, az igénybe vehető kedvezményekről, csoportos kedvezményekről, és a kiegészítő szolgáltatások árairól a Csodák Palotája hivatalos oldalán, a www.csopa.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Lehetőség van elővételben online, a www.csopa.hu weboldalon a belépőjegyeket megvásárolni.

Csodák Palotája

Fotók / Facebook: www.facebook.com/csodakpalotaja

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.