végardó ellipsum

Sárospatakon aranybánya, Miskolcon „csődtömeg”

Amíg a sárospataki strandra naponta átlagban 545-en vesznek jegyet, a miskolci Ellipsumba csupán 194-en. Reklámkampány nélkül az Ellipsum csak egy nagy, szinte üres medence.

Hatalmas lehetőség rejlik Miskolcnak a korszerű és modern Ellipsum Élmény- és Strandfürdő turisztikai kiaknázásában. Egy ilyen létesítménybe özönlenie kellene a kül- és belföldi vendégeknek, a vármegyében és a vármegyeszékhelyen élőknek. A valóság azonban elszomorító, pedig úgy tűnik, van fizetőképes kereslet, vagy legalábbis lenne: erre jó példa, hogy az egyik miskolci kereskedelmi rádióban az egyik nagyobb debreceni fürdő saját magát reklámozta tavaly márciusban – vélhetően nem pénzkidobás jelleggel költöttek a promócióra – írja a boon.hu.

A Miskolc városának tulajdonában lévő Ellipsumot üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. a lap megkeresésére azt közölte, hogy a veszteséget csak éves szinten tudják mérni, így arról nem adtak információt. Azt viszont elárulták, hogy az átlag látogatószámuk 193,6 fő naponta. Szerintük 660 fő lenne a minimum, hogy nullszaldós legyen az üzemeltetése a komplexumnak. Ezzel szemben a sárospataki Végardó-fürdőbe egészen pontosan 199 ezer 173 ember váltott jegyet 2023-ban. Ha ezt visszaosztjuk az év 365 napjának számával, napi 545 fő jön ki átlagosan.

Tehát amíg a körülbelül 10 ezer lakosú Sárospatakon napi 545 fő vesz jegyet a Végardó Fürdőbe, addig a durván 150 ezer lakosú Miskolcon csupán 194 ember.

Az adatok kapcsán a portálnak azt mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, újságíró, hogy a konkurencia folyamatosan erősödik a térségben.

„Egy célzott médiakampány az, ami egy ilyen fürdő esetében segíthet, így minél több emberhez eljut a híre, hogy a város egy különleges adottsággal rendelkező fürdővel rendelkezik” – hangsúlyozta. Kiemelte, aranyszabály, hogy a bevételek bizonyos részét reklámra kell fordítani, mert ha ezek nincsenek meg, akkor a konkurensekhez mennek a turisták. „Személyes tapasztalatom, hogy a fürdőről mindenki nagyon jó véleménnyel van és a szolgáltatásaival is elégedettek, így ezt kellene minél szélesebb körben ismertetni” – mutatott rá.

Fotó: boon.hu

 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.