balaton kerékpárút bicikli

Új bicikliútvonalon lehet megkerülni a Balatont

Új biciklis túraútvonallal egészült ki a Balaton körül csaknem ezer kilométer hosszan kijelölt kerékpáros útvonalhálózat – közölte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány keretein belül létrejött VisitBalaton365 az MTI-vel.

A közel négyszáz kilométeres KalandKörön (KK400) egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket 263 irányjelző táblával. A GPS-alapú tájékozódást az ingyenes online alkalmazás segíti – közölték.

A Balatont megkerülő új túraútvonalon, amely a parttól távolabb eső látványosságokat is elérhetővé teszi, könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást – hívták fel a figyelmet. Hozzátették:

a KK400-at bárki teljesítheti, aki élményre és kalandra vágyik,

a regisztráló kerékpárosok minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető és megosztható online oklevelet, az összes szakasz teljesítése után ajándékot kapnak.

MTI

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.